Για κυβέρνηση που λειτουργεί συλλογικά και λαμβάνει αποφάσεις στο πλαίσιο που ορίζει το Σύνταγμα κάνει λόγο το Μαξίμου στέλνοντας μήνυμα στον Καμμένο μετά και τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού «η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή».

Μάλιστα αναφέρει ότι οι αποφάσεις για τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά θα ληφθούν όταν η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, «πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας».

Παράλληλα εξαπολύει βολές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι ο πρώτος αρχηγός αντιπολίτευσης στην ιστορία που προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης.

Επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης και καλεί τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να εκτίθεται τόσο. «Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς τον βοσκό» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών και ήδη μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, που θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης.

Αυτό θα γίνει μόνο αν ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.

Στη συνέχεια θα έρθει στη Βουλή τόσο η συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours