Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Μεξικό επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις.

Ο Ομπραδόρ συγκέντρωσε το 53% με 53,8% των ψήφων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της εθνικής εκλογικής επιτροπής, η οποία βασίζεται στα στοιχεία μιας ταχείας καταμέτρησης.Ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Λόπες Ομπραδόρ και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με την ομάδα του για τη μεταβίβαση της εξουσίας.

Ο νέος πρόεδρος του Μεξικού έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις τόσο στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας του με τον Ντόναλντ Τραμπ να είναι μια από αυτές.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος συνεχάρη μέσω twitter τον Ομπραδόρ και δήλωσε ότι «αδημονεί να συνεργαστεί» μαζί του, παρά τη σοβαρή κρίση που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
 Στη μετεκλογική του ομιλία έθεσε ως πρώτη προτεραιότητά του την αντιμετώπιση της διαφθοράς, δήλωσε ότι θα σεβαστεί την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, επανέλαβε ότι δεν θα αυξήσει τους φόρους και κάλεσε τους Μεξικανούς πολίτες να είναι ενωμένοι.
Με στοιχέια από skai.gr και bbc.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours