Το Ιράν εξετάζει διάφορους τρόπους να συνεχίσει τις εξαγωγές αργού, που του προσφέρουν πολύτιμα έσοδα στα κρατικά ταμεία, μετά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ προς όλους τους συμμάχους τους να διακόψουν εντελώς τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου έως το Νοέμβριο.

Το Ιράν αποφάσισε να  επιτρέψει στις ιδιωτικές εταιρείες να εξάγουν αργό πετρέλαιο για να βοηθήσουν στην επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη ο πτώτος αντιπρόεδρος του Ιράν,Εσάκ Τζαχανγκίρι.

"Το ιρανικό αργό θα προσφερθεί στο χρηματιστήριο και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να το εξάγει", δήλωσε ο Τζαχανγκίρι σχολιάζοντας στην κρατική τηλεόραση τις επικείμενες αμερικανικές κυρώσεις , προσθέτοντας ότι : "Όποιος προσπαθεί να αποκόψει την αγορά πετρελαίου του Ιράν θα διαπράξει μεγάλη προδοσία εναντίον του Ιράν και θα πληρώσει μια μέρα για αυτό. "

Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται στον απόηχο της ανακοίνωσης Τραμπ ότι η Σαουδική Αραβία δεσμεύθηκε να αυξήσει την προσφορά της έως και 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Το Ριάντ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση για ποσότητα, αλλά αναγνώρισε ότι δήλωσε έτοιμο να παρέμβει στην αγορά, εάν κριθεί απαραίτητο.

ynetnews.com

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours