Η μεγάλη μέρα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! 


Ο Τούρκος πρόεδρος αρχίζει μια νέα θητεία πέντε ετών, με ευρείες εξουσίες, βάσει του νέου συστήματος διακυβέρνησης. Στην εξουσία από το 2003, αρχικά ως πρωθυπουργός και στη συνέχεια ως πρόεδρος, ο 64χρονος Ερντογάν επανεξελέγη με άνεση στις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, κερδίζοντας από τον πρώτο γύρο το 52,6% των ψήφων.

Με την ορκωμοσία του Ερντογάν η Τουρκία αλλάζει οριστικά σελίδα. Η θέση του πρωθυπουργού καταργείται και ο πρόεδρος θα συγκεντρώνει πλέον όλες τις εκτελεστικές εξουσίες και θα μπορεί να εκδίδει διατάγματα. Επίσης θα διορίζει έξι από τα δεκατρία μέλη του Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (HSK), αρμόδιου να διορίζει και να αποπέμπει το δικαστικό προσωπικό.
Η προεδρία θα βασίζεται επίσης σε «επιτροπές» και γραφεία αρμόδια για διάφορους διοικητικούς τομείς, αν και προς το παρόν δεν είναι γνωστές οι δικαιοδοσίες τους.

όπως δήλωσε πριν λίγο: 

"Αυτή είναι η πιο σημαντική μέρα στην ιστορία της χώρας μας και θέλω να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ. Στις 24 Ιουνίου οι πολίτες μου έδωσαν αυτήν την εξουσία. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βρίσκονται εδώ και όσους μας βλέπουν από τις οθόνες τους.
Εύχομαι ο Θεός να κάνει εύκολο το έργο μας. Μακάρι ο Θεός να μας προστατεύει. Μακάρι ο Θεός να προστατεύει τις οικογένειες και τους συνεργάτες μας από παγίδες.
Αρχίζουμε σήμερα ένα ταξίδι. Ζητούμε τη βοήθεια του θεού και μακάρι να μας δείχνει τον σωστό δρόμο
"

"Σαν έθνος είμαστε δυνατοί, είμαστε αδέρφια και ικανοί για να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια. Από εδώ και πέρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξαναχτίσουμε τον πολιτισμό μας. Τώρα είναι η ώρα να πετύχουμε τους στόχους μας".

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours