Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στον ιστορικό ποταμό Τίγρη.Δίχως λόγια... η εικόνα δείχνει ότι στην καρδιά της αρχαίας Ανατολής υπάρχει σόβαρο πρόβλημα.

Τα φράγματα που έχει κατασκευάσει η Τουρκία, έχουν μειώσει τις ροές των υδάτων των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, οι οποίοι διασχίζουν Ιράκ και Συρία αντίστοιχα και καταλήγουν στο γνωστό σε όλους μας από τον πόλεμο,  Περσικό κόλπο.

Ειδικά στη βόρεια Συρία και στις περιοχές που ζουν κυρίως Κούρδοι το πρόβλημα είναι εντονότερο και όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί. 
Όμως, τα ίδια καταγγείλουν και οι Κούρδοι στο B. Ιράκ, κατηγορώντας το Ιράν ότι εσκεμμένα μειώνει τη ροή του νερού στον ποταμό Lower Zab στην πόλη στο Ιρακινό Κουρδιστάν. 


Τελευταία φορά που έκανε κάτι παρόμοιο  το Ιράν, ήταν στις 25 Δεκεμβρίου στο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν.


Τα αποτελέσματα ντόμινο για την περιοχή και τους κατοίκους που πλήττονται από τα τουρκικά φράγματα των δύο μεγάλων ποταμών, είναι να μην λειτουργούν τα υδροηλεκτρικά φράγματα….που αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές αυτές 


δεν υπάρχει πόσιμο νερό...
καταστρέφεται η γεωργία.....
και παράλληλα και η κτηνοτροφία.....
δεν υπάρχει ρεύμα και επιβιώνουν όσοι έχουν γεννήτριες, πράγμα που "επιβαρύνει" το περιβάλλον.....
και χίλια δυο άλλα καθημερινά προβλήματα που γνωρίζουν όσοι αντιμετωπίζουν τέτοιες συνθήκες, συνθήκες ακραίας επιβίωσης.

Τα κράτη που παίζουν με την στρόφιγγα του νερού κατά σύμπτωση είναι η Τουρκία και το Ιράν.

Αν κλείσει την παροχή νερού η Τουρκία, μιλάμε για ανθρωπιστική καταστροφή και κανείς δεν μας διαβεβαιώνει πως κάτι τέτοιο δεν θα το πράξει.

Οι δύο ποταμοί εμπλέκουν 5 κράτη...  τη Συρία, το Ιράκ, το "Κουρδιστάν", το Ιράν και την Τουρκία, σε μία διαμάχη για το νερό η οποία προδιαθέτει για την κατάληξη της.

Αργά αλλά σταθερά, τα άλλοτε εύφορα εδάφη στις όχθες των δύο μεγάλων ποταμών της Μεσοποταμίας μετατρέπονται σε έρημους, στα μέρη τα οποία  άνθισαν οι δύο "μεγάλοι" και "τρανοί" πολιτισμοί των Σουμερίων και των Βαβυλωνίων.


Τα πολύ παλία αυτά θρησκευτικά-πνευματικά κέντρα της περιοχής της Μεσοποταμίας, οι ιερές τοποθεσίες και οι ναοί των δύο πολύ αρχαίων πολιτισμών, βρίσκονται..... είναι πολύ κοντά σε αυτές τις χώρες που αιμορραγούν εντατικά από την πτώση των δίδυμων πύργων και έπειτα.

Σε αυτά τα ιερά κέντρα έχουν μαζευτεί όλες οι μεγάλες δυνάμεις και προετοιμάζονται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους, τα συμφέροντα των ιερών τους, να υπερασπιστούν τα ενεργειακά κέντρα που τους διέταξαν οι Θεοί τους και το παιχνίδι χοντραίνει ακόμη περισσότερο μετά την ανακήρυξη ενός άλλου μεγάλου θρησκευτικού κέντρου ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Rick.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours