Δεν υπάρχει plan B για τα Σκόπια τόνισε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός. Θα παραιτηθεί αν αποτύχει το δημοψήφισμα. Κάλεσε ΕΕ και ΝΑΤΟ να στέιλουν ένα θετικό μήνυμα στη χώρα του.

Έτοιμος να παραιτηθεί αν δεν περάσει το δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι 1TV, είπε ότι η συμφωνία είναι δίκαιη και πως δεν υπάρχει plan b για τη χώρα του.

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας χθες είχε συνομιλίες με το Γάλλο Πρόεδρο στη σύνοδο για το μεταναστευτικό. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τηλεφωνεί κάθε μέρα σαν να προωθεί τα συμφέροντα της δικής του χώρας. Οι πολίτες πρέπει να το ξέρουν αυτό. Θέλω να χτίσουμε μια ειλικρινή φιλία με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο κ. Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάεφ, σχεδόν το 80% των πολιτών της γείτονος επιθυμούν την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Κάλεσε τις χώρες —μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να στείλουν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στη χώρα του.

Σχετικά με τη γαλλική θέση για τη διεύρυνση της ΕΕ ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, εκτίμησε ότι μπορεί να οφείλεται σε εσωτερικά της ζητήματα. Είπε ότι η Γαλλία είναι φίλη χώρα και εξέφρασε την ικανοποίησή του που αρκετά κράτη ενθαρρύνουν το Παρίσι να λάβει μια θετική απόφαση.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours