Με το παρών κείμενο θέλω απλά να επισημάνω ότι μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο 39ήμερο.

Ξεκινάει μεθαύριο 12 μέχρι και ολοκληρώνεται στις 21 Ιουλίου.

Μια περίοδος θερινή που έχει επιλεγεί για να διευθετούν κρίσιμα ζητήματα για την Ελλάδα.

Ήδη  βλέπουμε να γίνεται προσπάθεια να σιχαθεί ο κόσμος το πολιτικό σύστημα.

Οι έχοντες την εξουσία αυτή τη στιγμή στη χώρα παίρνουν ολέθριες αποφάσεις ή προσπαθούν να πάρουν. Είτε πετύχουν είτε αποτύχουν, το σημαντικό είναι ότι προδίδονται οι προθέσεις τους. Αυτό μετράει...

Παζαρεύουν την κληρονομιά μας, την ιστορία μας, ψηφίζουν ήθη πρωτόγονων εποχών, τοποθετούν τσολιάδες να φυλάνε πολύχρωμες σημαίες και προγραμματίζουν να επιτεθούν για άλλη μια φορά στο πορτοφόλι του Έλληνα και σε απόλυτη συνεργασία με τους δανειστές.

Έχω μπροστά μου κάποια στοιχεία, αυτά πίσω από το παραβάν, που με κάνουν να κοιτάξω τη συνοχή του πολιτικού συστήματος. 


Άνθρωποι φεύγουν... "σημαντικοί και ασήμαντοι" αλλά οι μνήμες έρχονται...

Αυτο το πάρε δώσε  χρόνου- μνήμης, με κάνει να ψάξω τι έγινε παλαιότερα σε ανάλογες περιπτώσεις, να ταξιδέψω σε συγκεκριμένο έτος στο παρελθόν και να δω τη συμπεριφορά των προγόνων μας και το πολίτικο σκηνικό που έπαιρνε τότε τις κρίσιμες αποφάσεις.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι όταν εξαντλείς τις μαριονέτες του πολιτικού συστήματος, είναι γιατί θες να φέρεις κάτι άλλο, κάτι νέο, που όμως δεν είναι και τόσο νέο, αφού η συνταγή είναι πολύ πολύ παλιά και εφαρμόζεται ανά τακτά σκοτεινά διαστήματα.

Διαστήματα ακριβώς σαν αυτό που είμαστε τώρα, συνθήκες ασταθείς, καταστροφικές και αποσύνθεσης, οι οποίες είναι το ίδιο επιζήμιες με εθνικές τραγωδίες του παρελθόντος.

Αυτές οι συνθήκες που δρομολογήθηκαν στις ημέρες μας με μαεστρία, διευκολύνουν αυταρχικά καθεστώτα, διευκολύνουν την επιτυχία μιας κρίσης, είτε οικονομικής, είτε κοινωνικής,  είτε σιτιστικής, ... είτε και τρίων μαζί, το έτος αυτό αυτό είχε από όλα.

Στο… αυταρχικά, μπορείς να φανταστείς ότι θες, απλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, η ξαφνική αλλαγή πολιτικού σκηνικού.


Ξέρω θα ήταν μεγάλη ανακούφιση για μερικούς να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να δούμε τις ένοπλες δυνάμεις τις χώρας να έχουν συλλάβει τους υπευθύνους ανεύθυνους που έχουν γκρεμίσει ότι όρθιο μας κληρονόμησαν οι προγονοί μας, αλλά ένα τέτοιο νόμισμα έχει δύο όψεις....μια τέτοια δράση θα σημαίνει αντίδραση, και στη χώρα μας οι αντιδραστικοί είναι πολλοί.

Οπότε, αυτό το διάστημα που θα διανύσουμε θα κριθούν πολλά για τη χώρα μας…και ένα από αυτά θα είναι η σταθερότητα, η πολιτική σταθερότητα, η οποία περιτριγυρίζεται από το "δαίμονα" του ξαφνικού, του απρόοπτου. 


Και σε μια χώρα αν συμβαίνουν ξαφνικά και απρόοπτα...δεν είναι υπέρ της, υπέρ της ευημερίας, υπέρ της ανάπτυξης, υπέρ της οικονομίας, υπέρ της εσωτερική ασφάλειάς της, υπέρ της ασφάλειας των συνόρων της.

Μερικά στοιχεία που εντόπισα ακόμη, είναι τα εξής.

Είναι πιθανό να μην τελειώσαμε με τις εκρήξεις των ηφαιστείων, με τα ήδη υπάρχοντα και άλλα που βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Οι πολλαπλές εκρήξεις ηφαιστείων, τις οποίες είδαμε πρόσφατα, 3 στον αριθμό και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ενός μήνα, τις ακολουθούν ισχυρότατοι σεισμοί, σεισμοί που γράφουν ιστορία για να έχουν να θυμούνται οι επόμενες γενιές.

Αναζητώντας μέσα στο χρόνο, με γνώμονα της εκρήξεις των ηφαιστείων σε Γουατεμάλα, Χαβάη και Ινδονησία, εντοπίζεται σεισμικό γεγονός στην Τουρκία. Και μάλιστα ισχυρό.

Εδώ υπάρχει ένα χρονικό παράθυρο ανοιχτό που τρέχει μέχρι τις 16.10.2018.

Γνώμη μου είναι ότι, για να γίνει "ανάληψη" μια καταστροφή (οποιαδήποτε καταστροφή που προκαλεί απώλειες, πόνο και δυστυχία) από την τράπεζα που είναι κατατεθειμένη και τοκίζεται με το πέρασμα του χρόνου, χρειάζεται την απαραίτητη "έγκριση" από το Θεό.

Πολλές φορές το έχουμε ζήσει όλοι, σε μια μεγάλη δυστυχία, εκεί που οι δυνάμεις μας μας εγκαταλείπουν, στρεφόμαστε στο Θεό, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και λέμε πως επέτρεψες να συμβεί αυτό ή εκείνο ή το άλλο. 

Έχει συμβεί σε προσωπικές μας δυσκολίες έχει συμβεί και  σε τραγωδίες όπου τα θύματα είναι χιλιάδες.

Είναι μια λογική που κρατάει από πολύ παλιά, αλλά ο Θεός δεν κινείται με την ανθρώπινη λογική, διότι σε αυτή την περίπτωση θα ήταν ένας από εμάς, με ψυχολογικά προβλήματα, ιδιαιτερότητες, συνήθειες, ατέλειες, κόμπλεξ κλπ.

Αυτό που μπορώ λοιπόν να πω προσωπικά είναι ότι καμία καταστροφή δεν γίνετε τυχαία, επειδή η φύση δεν είχε κέφια, ή επειδή βρέθηκαν κάποιοι σε άτυχη στιγμή.

Όταν κάποιοι γνωρίζουν το πεδίο και το πως λειτουργεί, φροντίζουν σε κάθε εποχή την απόφαση για μια καταστροφή να την έχει πάρει προηγουένως ο άνθρωπος.

Η συγκατάθεση του ανθρώπου είναι απαραίτητη για να δούμε π.χ. να εξαφανίζετε μια ολόκληρη πόλη από τον εγκέλαδο.

Η συγκατάθεση αυτή, από πολλά κράτη αυτή τη στιγμή έχει δοθεί, διότι οι εγκληματικές επιλογές και συνήθειες την πλειονότητας των ανθρώπων που κατοικούν σε διάφορα κράτη αλλά και των κυβερνήσεων τους, «δεσμεύουν» την ενέργεια του Θεού, αφού το σύστημα του ότι δίνω παίρνω μέσα στο πεδίο μοιάζει να είναι αυστηρό και δίκαιο.

Οπότε, ότι τραγικό βλέπουμε και θα δούμε γύρω μας, δεν είναι ευθύνη ενός κακού και κομπλεξικού Θεού που μισεί και τιμωρεί, δεν είναι άνθρωπος ο Θεός με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά η εξαπάτηση κάποιων που επηρεάζουν τις επιλογές μας μέσα στο πεδίο, λάθος επιλογές και αποφάσεις που ειδικά στην εποχή μας αλλάζουν τα φώτα στο πεδίο. 


Έτσι, όσο προχωράμε, όσο οι καταστροφές τοκίζονται τόσο μεγαλύτερη ισχύς θα έχουν.

Αυτό θα πρέπει να το έχουμε κατά νου, διότι οι ημέρες πλέον είναι πονηρές και οι τράπεζες ανοιχτές...... για τις συναλλαγές μας με το πεδίο δεν φταίει ο Θεός.Rick.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours