© Sputnik 


Πρόσφατα, μία στρατιωτική πηγή της Συρίας, δήλωσε στα αραβικά μέσα ενημέρωσης ότι η τρομοκρατική οργάνωση Ντάες (ISIS) πραγματοποίησε επίθεση προς την κατεύθυνση της αρχαίας πόλης της Παλμύρας. Μιλώντας στο Sputnik Arabic, ο Σύρος στρατιωτικός παρατηρητής και πρώην στράτηγος, Μοχάμεντ Αμπάς προειδοποίησε ότι, οι ΗΠΑ προσπαθούν να αναλάβουν τον έλεγχο των συνόρων μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ για να διασπάσουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. 

Για το σκοπό αυτό, είπε, προκαλούνται συγκρούσεις στις περιοχές μεταξύ του Al-Tanf στην επαρχία Χομς, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν βάση, και του ανατολικού τμήματος της επαρχίας Ας Σουγουαΐντα, στο νότο της Συρίας. 

© AP PHOTO / HAMMURABI'S JUSTICE NEWS

Οπως δήλωσε ο Αμπάς: "Οι ΗΠΑ εργάζονται για να συνεχίσουν τον πόλεμο στη Συρία. Είναι πολύ πιθανό η Παλμύρα να γίνει και πάλι ο στόχος μιας επίθεσης. Γιατί η ανακατάληψη της Παλμύρα θα κλονίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια που η συριακή κυβέρνηση έχει παράσχει εκεί τα τελευταία δύο χρόνια" .

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό, «οι Αμερικανοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν διάφορες ένοπλες ομάδες για να υλοποιούν τα σχέδιά τους στην περιοχή. Όλες συνδέονται κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την αμερικανική στρατιωτική εταιρεία Blackwater (Academi) και αντιπροσωπεύουν τον« εναλλακτικό συριακό στρατό ».

Ο Αμπάς σημείωσε ότι οι πρόσφατες κατά συρροή επιθέσεις στο νοτιοανατολικό Ντέιρ αλ-Ζορ, κοντά στη ρωσική βάση στο Χμέιμιμ και στους σταθμούς άντλησης T2 και T3, είναι όλα ενδείξεις ότι οι τζιχάντιστές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ "είναι έτοιμοι να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο στο νότο της Συρίας, προς την κατεύθυνση της Ντάραα και προς τα βόρεια προς το Ιλντίμπ. "

Όσο για την Παλμύρα, αυτή η πόλη έχει ιδιαίτερη στρατηγική και συμβολική σημασία τόνισε ο αξιωματικός: "Αν καταληφθεί, αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, αυτή τη στιγμή υπάρχει η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αυτή την επιχείρηση, επειδή οι ΗΠΑ έχουν δυνάμεις στην περιοχή al-Tanf, στο Rukban και σε περιοχές που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη δυτική όχθη του Ευφράτη. "

Ο έμπειρος αξιωματικός προειδοποίησε ότι, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους συμμάχους τους δημιουργώντας ηλεκτρομαγνητική παρεμπόδιση για να αποκρύψουν την κυκλοφορία τους, καθιστώντας αδύνατη τη συγκέντρωση μεγάλων στρατευμάτων από τις δυνάμεις της Συρίας και τους συμμάχους τους. 

"Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάλυψη από νέφος και καταιγίδες σκόνης για το σκοπό αυτό. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας όλους αυτούς τους παράγοντες για να αντιληφθούμε εγκαίρως τέτοιες τις κινήσεις". 

Την περασμένη εβδομάδα, μία στρατιωτική πηγή από τη Συρία δήλωσε στο Al-Masdar News ότι, ο Νταές ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση ανατολικά του σταθμού άντλησης Τ-3 στα ανατολικά της Παλμύρας. Εικοσί έξι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Ο Συριακός Στρατός έχει αναπτύξει πρόσθετες δυνάμεις στην επαρχία 
Ντέιρ αλ-Ζορ για να προλάβει κάθε πιθανή επίθεση. Ο Νταές κατέλαβε την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και έπειτα και πάλι τον Δεκέμβριο του 2016 στη μάχη του για την πόλη εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων της Συρίας που υποστηρίζονταν από τη ρωσική αεροπορία.

Κατά την κατάληψη της αρχαίας πόλης, οι τζιχάντες κατέστρεψαν δεκάδες αντικείμενα και ολόκληρα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου που ήταν παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours