Σχέδιο νέας αποστασίας βλέπει η κυβέρνηση. Ανησυχία για νέες αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ. Τί θα κάνει σε τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση. Βρίσκονται σε πανικό, αναφέρει η ΝΔ.

Πολιτικοί κλυδωνισμοί μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργου Λαζαρίδη με αιχμή τη συμφωνία με τα Σκόπια αλλά και την πρόσφατη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου επίσης από τους ΑΝΕΛ.

Η κυβερνητική πλειοψηφία μετρά πλέον 152 βουλευτές και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ μόλις επτά. Στην κυβέρνηση ανησυχούν για νέες αποχωρήσεις από το συμπολιτευόμενο κόμμα, με δυο βουλευτές των ΑΝΕΛ να θεωρούνται «ύποπτοι». Σε τέτοια περίπτωση πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, αλλά αναμένεται να προσεγγίσει ανεξάρτητους βουλευτές που στηρίζουν επί μέρους επιλογές της κυβέρνησης, προκειμένου να τους εντάξει στην κυβερνητική πλειοψηφία.

«Υπάρχει σχέδιο νέας αποστασίας»

Πίσω από την κίνηση Λαζαρίδη, η κυβέρνηση βλέπει σχέδιο νέας αποστασίας. Κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν μάλιστα ότι πίσω από το σχέδιο αυτό βρίσκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα «στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη» που λειτουργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, καλούν μάλιστα τον Γιώργο Λαζαρίδη, να παραδώσει την έδρα του και «να αποδείξει, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

«Βρίσκονται σε πανικό»


«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», απάντησε στην κυβέρνηση η ΝΔ. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό, γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours