Ο χρόνος εξαντλείται για τον Ζάεφ, λένε καλά πληροφορημένες πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων που γίνονται στο παρασκήνιο για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν πως ο Ζάεφ πέρασε μια φάση που έπρεπε να διαχειριστεί αρχικά τον πρόεδρό του Ιβανόφ και την αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια έπρεπε να διαχειριστεί τις διαδηλώσεις στη χώρα του τώρα είναι στη φάση που πρέπει να διαχειριστεί το υπόλοιπο εσωτερικό του (μέλη υπουργικού συμβουλίου, το κόμμα του και τους βουλευτές) και ειδικότερα περισσότερο από όλα τον Υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ.

Η ελληνική πλευρά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περιμένει ένα τηλεφώνημα, είτε θετικό είτε αρνητικό, το οποίο δεν αναμένεται να γίνει σήμερα, εκτός απροόπτου.

Όμως ο χρόνος εξαντλείται επικίνδυνα, τονίζουν, καθώς αν το τηλέφωνο γίνει π.χ. δυο μέρες πριν το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα προλαβαίνουν, καθώς θα πρέπει να κυρώσουν τη συμφωνία στη Βουλή.

Η μπάλα συνεχίζει να είναι στο δικό τους γήπεδο και το πρόβλημα και την πίεση την έχει η πλευρά των Σκοπίων τονίζουν οι ίδιες πηγές.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours