Όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί και τα μαγαζάκια τους χαιρέτησαν μια.... άκυρη συμφωνία, μια συμφωνία που ήρθε για να διχάσει και όχι για να φέρει, όπως μας είπαν, ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Κουράστηκα να επαναλαμβάνω αυτή τη φράση, ότι η συμφωνία ήρθε με σκοπό να ρίξει την κυβέρνηση της Ελλάδος και των Σκοπίων. Να κάνει επίκληση στο συναίσθημα του Έλληνα, να τον προκαλέσει, να τον ξεσηκώσει και να προκληθεί ένα…...ιερό χάος. 
Θα μου πεις το χάος μπορεί να είναι ιερό;

Η νέα τάξη κρατών θα προέλθει από το χάος που θα επιβάλουν στα υπάρχοντα κράτη, όπως έγινε στη Συρία, που μετά το χάος του εμφυλίου πολέμου  κοιτάνε πως να την διαμελίσουν.

Αλλά αυτό το χάος στην Ελλάδα θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του, διότι θα επιφέρει την εξυγίανση μιας άρρωστη κοινωνίας και τότε τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή, θα κατευθυνθούν προς τα εκεί όπου δεν τα έχουν σχεδιάσει.
Στην περίπτωση αυτή είναι ιερό το χάος…αλλά δεν παύει να είναι χάος.

Και αυτή τη στιγμή είμαστε στην αρχή του.

Η Αραβική Άνοιξη καθρεπτίζεται στα Βαλκάνια, σε μια Βαλκανική Άνοιξη που επιθυμεί την ανατροπή  του "καθεστώτος" της Δημοκρατίας…γιατί ναι, η Δημοκρατία προς τα Δυτικά κράτη είναι καθεστώς, που σε συγκεκριμένα κράτη θα πρέπει να ανατραπεί. 


Μέσα στις δρομολογημένες  αυτές πολιτικές ανατροπές είναι και η Ελλάδα. Το έχουμε πει πριν το Πάσχα...σιγά σιγά το βλέπουν όλο και περισσότεροι και το είπε και ο Δ. Καμμένος σήμερα… 

Αυτό πιθανός θα είναι το σφύριγμα έναρξης του χάους.
Όλα αυτά που γίνονται και λέγονται αν τα προσέξουμε, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι πλησιάζουμε σε πολύ σκοτεινές ημέρες.

Παρατήρησε τα λόγια στο πεδίο..

Παρατήρησε τις κινήσεις τους στο πεδίο..

Πιάσε το σφυγμό όλης της πολιτικής σκηνής και πως τους... σιχάθηκε ο κόσμος.

Παρατήρησε τον καιρό, τα σημάδια του, σε έναν πλανήτη που τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του, ίσως θα πρέπει να μας προβληματίσει και η συμπεριφορά της φύσης, η αντίδρασή της μπροστά στην καταστροφής της ανθρώπινης φύσης, που την κάναμε νόμο του κράτους.

Τέλη Ιουνίου και έχουμε χειμώνα...φαινόμενο που η γενιά μας, η γενια των 35άριδων δεν έχει ξαναδεί.

Τα παραπάνω στοιχεία στο πεδίο, αν και δεν είναι ευχάριστα, είναι στην υπηρεσία όσων έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά..όσοι πιστεύουν ότι αυτή τη στιγμή κάτι δεν πάει καλά.

Όλα τα παραπάνω τα έχουν σχεδιάσει, τα έχουν προετοιμάσει και τα έχουν προσδιορίσει χρονικά και παράλληλα με άλλα γεγονότα που θα πρέπει να συντονιστούν μεταξύ τους.

Ο Ερντογάν, είχε προχθές την μοναδική του πλέον ευκαιρία να φύγει δημοκρατικά…ευγενικά.

Αυτή η ευκαιρία, με νοθεία, εκβιασμούς και βία, τώρα χάθηκε….πάει, ο ανόητος τρόπος που βγήκε, μαρτυρά τον τρόπο που θα φύγει.... με τη βία.

Στο πεδίο, πήρε παράταση παραμονής του στην καρέκλα, όπως και η χώρα μας, οι εξελίξεις εδώ αναπόφευκτα επηρεάζουν την Άγκυρα και αντίστροφα…αυτό συμβαίνει στον καιρό ακόμη και στους σεισμούς! Ξέρω...μοιάζει το σκοτάδι να νικάει το φως, μοιάζουμε οι Έλληνες, όσοι μείναμε ή νιώθουμε Έλληνες, να χάνουμε κάθε μάχη, κάθε χαράκωμα...έχοντας πολλούς εχθρούς και πολλά μέτωπα ανοικτά....αλλά οι μάχες αυτές  που τώρα χάνουμε είναι οι πολεμικές εμπειρίες που αποκτούμε για αργότερα, οι συμφωνίες που τώρα ψηφίζουν, τα νομοσχέδια που τώρα φέρνουν στη Βουλή θα μας οδηγήσουν σε έναν υγιή και όχι τεχνητό αφυπνισμό που θα μας είναι χρήσιμος για αργότερα.

Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι μάχες που χάνουμε..άστους να νομίζουν ότι κερδίζουν, δίχως να το ξέρουν μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο,  μας προετοιμάζουν να αντέξουμε στα δύσκολα, να διακρίνουμε πιο εύκολα τι τελικά έχει αξία, οι ενώσεις, τα χρήματα και το ευρώ ή οι ελληνικές αξίες και ιδανικά;

Η πίστη μας ή το χρήμα και η τεχνολογία τους...;

Η συμπεριφορά τους, μας βγάζει από το δίλημμα.....μερικούς, όχι όλους.

Οι καιρικές συνθήκες έξω θυμίζουν Νοέμβριο, κρύο, βροχή...  και το κυβερνητικό πουλόβερ ξηλώνεται...

Rick

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours