Ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος είναι για ακόμη μια φορά αρκετά εκνευρισμένος με τον Ντόναλντ Τράμπ, ισχυριζόμενος ότι ο ηγέτης των ΗΠΑ θέλει να «καταστρέψει τον κόσμο» και ότι πρέπει να εκδιωχθεί από το γραφείο του Προέδρου της Αμερικής.

Όπως δήλωσε ο Σόρος το Σάββατο , ο Ντόναλντ Τράμπ είναι ο «απόλυτος ναρκισσιστής» ο οποίος «είναι πρόθυμος να καταστρέψει τον κόσμο».

Πρόσθεσε ότι, αν το Δημοκρατικό Κόμμα κερδίσει τις ενδιάμεσες εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο και προχωρήσει με μια μομφή στο πρόσωπο του Αμερικανού Προέδρου, θα υποστηρίξει την απομάκρυνση του Ντ.Τράμπ από το αξίωμα.

Οι δυο τους μοιράζονται μια διαμάχη που χρονολογείται από τις εκλογές του 2016. Ο Σόρος, ως ένας από τους κορυφαίους υποστηρικτές του πρώην κυριότερου προεκλογικού αντιπάλου του Τράμπ, τη Χίλαρι Κλίντον, πρόσφερε πάνω από 10,5 εκατομμύρια δολάρια για την εκστρατεία της, σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Center for Responsive Politics.

Και η νίκη έκπληξη του Τράμπ στις εκλογές του 2016 έκανε τον Σόρος να χάσει σχεδόν 1 δισ. Δολάρια.

Με το τεράστιο πλούτο του μέσα από επενδύσεις, ο Σόρος κέρδισε τη φήμη του ως ένας από τους πιο κερδοφόρους κερδοσκόπους στη χρηματιστηριακή αγορά. Έκανε περίπου 1 δισεκατομμύριο στερλίνες το 1992, καταστρέφοντας ουσιαστικά τη βρετανική λίρα. Το γεγονός έγινε γνωστό ως Μαύρη Τετάρτη και παραμένει ένας από τους χειρότερους κραδασμούς που βίωσε η βρετανική οικονομία.

Μετά την πτώση του σιδηρού παραπετάσματος, ο φιλόδοξος Σόρος κέρδισε μεγαλύτερη φήμη, ενώ χρηματοδότησε ένα δίκτυο από ΜΚΟ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Με τα χρόνια, οι απόψεις του συγκρούστηκαν με την δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, της οποίας ηγείται το κόμμα Fidesz, του Βίκτορ Ορμπάν.

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, πρόσφατα κατηγόρησε τον Σόρος ότι συκοφαντεί την Ουγγαρία και παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, λέγοντας συγκεκριμένα ότι προσπαθει να αναγκάσει τη Βουδαπέστη να δεχτεί μετανάστες και πρόσφυγες.

Το 2017, ο Ορμπάν ξεκίνησε μια εκστρατεία εναντίον του Ουγγρο-αμερικανό-εβραιου επενδυτή, αναρτώντας πινακίδες αντι-Σόρος σε όλη την πρωτεύουσα της χώρας, και κάνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για τις ΜΚΟ, ωθώντας το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος να σταματήσει τις δραστηριότητές του στην Ουγγαρία.

Ο εκπρόσωπος του Σόρος κατήγγελλε αυτή την εκστρατεία , κατηγορώντας τις ουγγρικές αρχές για εξάπλωση του αντισημιτισμού.


rt.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours