18 χρόνια πίσω, η Μπενάκη μας έλεγε κατάμουτρα ότι η εθνική κυριαρχία μας θα συρρικνωθεί.. Δεν είπε..... ίσως…

δεν είπε...... μπορεί..
είπε ΘΑ…και το ειπε ορθά και κοφτά!

18 χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα, το έτος 2018, συμφώνησαν στον όρο Βόρεια Μακεδονία.

Όπως είπαμε… εφόσον υπάρχει Βόρεια Μακεδονία, υπάρχει νότια, δυτική και ανατολική, και με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει να γίνει ένα ανεξάρτητο κράτος, όπως έγινε με το Κοσσυφοπέδιο, όπως θα γίνει με το αυτόνομο Βόρειο Κουρδιστάν που του λείπουν οι υπόλοιποι τρεις ορίζοντες, όπως θα γίνει και με την Παλαιστίνη.

Μπορεί να μην μοιάζουν τόσο οι περιπτώσεις μεταξύ τους, αλλά παρατήρησε ποιοι χάρηκαν με τη συμφωνία.. Βόρειο-Ατλαντικος Οργανισμος(ΝΑΤΟ) και ΕΕ… οι οργανισμοί και οι ενώσεις που στήριξαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου και στηρίζουν την ίδρυση κουρδικού κράτους και παλαιστινιακού κράτους.

Προσοχή λοιπόν διότι βλέπουμε να περικυκλώνουν ορθόδοξα κράτη, ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία βρίσκονται τα Σκόπια.

Ο στόχος ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι ο σφιγκτήρας γύρω από τη Σερβία. Και μακροπρόθεσμα ο μεγάλος στόχος και σύμμαχος της Σερβίας είναι η Ρωσία. Μη μένεις στα γεωπολιτικά, δες λίγο πιο πέρα, ποια είναι τα κοινά σημεία του τόξου Ελλάδα, Σερβία, Ρωσία;

Ήδη μάτωσε η Σερβία, συρρικνώθηκαν τα εθνικά σύνορα της και μειώθηκε η εθνική της κυριαρχία. 


Χθες 12.6, ανακοίνωσαν τη συμφωνία για λύση στο όνομα, λύση που είπαμε εδώ και πολύ καιρό ότι σκοπό δεν έχει τη λύση αλλά να φέρει μεγαλύτερο πρόβλημα. 
Σίγα σιγά θα δούμε τους λευκούς καπνούς να γίνονται μαύροι, άστους να μιλάνε για συμφωνία.

Και είμαι προσωπικά βέβαιος για κάτι τέτοιο:  

Χθες, 12.6 έδωσαν τα χέρια Ζάεφ-Τσίπρας.

Αν κοιτάξουμε στον καθρέπτη της χθεσινής ημερομηνίας, βλέπουμε το 6.12.

Στις 6.12 του 2017 ανακοίνωσε ο Τράμπ ότι αναγνωρίζει σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ.

Από τις 6.12.2017 και την ανακοίνωση Τράμπ, μέχρι χθες 
12.6.2018 και τη συμφωνία για το όνομα,  έχουμε ακριβώς.... μα ακριβώς 188 ημέρες! 

Ημερομηνίες καθρέπτες, αρμονία στο χρόνο και το σχέδιο προχωράει.

Εφόσον είμαστε σε ημέρες που ισιώνουν το έδαφος να αποδεχτούμε τον Ανεπιθύμητο Βασιλιά και την τεχνολογία του, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την Ιερουσαλήμ και τις κινήσεις που θα κάνουν για προετοιμάσουν το έδαφος, κινήσεις που δεν προορίζονται να φέρουν ειρήνη και ασφάλεια, όπως για παράδειγμα μας είπαν για τη συνάντηση Τράμπ-Κιμ χθές 12.6 . 

Και οι κινήσεις που έχουν προγραμματίσει θα είναι καταιγιστικές…για αυτό σου λέω, άσε να νομίζουν ότι συμφώνησαν λύση, στην πραγματικότητα πρόβλημα υπέγραψαν και η υπογραφή τους δεν είναι με μελάνι αλλά με το αίμα τους... δεν ξέρουν πόσα μπορεί να πάνε στραβά το επόμενο διάστημα ,αφού ο χρόνος μετράει αντίστροφα σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Εμείς όσο γίνετε να ετοιμαστούμε μέσα μας, εσωτερικά, ώστε να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες συνθήκες που θα προσπαθήσουν να μας διαμορφώσουν οι οποίες όμως θα είναι η διέξοδος μας από τις.."λύσεις" τους.... οικονομικές και γεωπολιτικές.


Θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα όλοι μας, για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στο νέο, όχι και τόσο φιλόξενο περιβάλλον που φλερτάρει τη χώρα μας.

Να θωρακιστούμε ψυχικά και πνευματικά, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία που είναι βέβαιο ότι θα συναντήσουμε, οι μέρες πλησιάζουν επικίνδυνα.


Και αν πιάσουμε τη μίνιμουμ θωράκιση τότε θα μπορούμε να στηρίξουμε και τους γύρω μας, δυστυχώς είναι πάρα πολλοί όσοι αρνούνται πεισματικά να δουν πέρα από το σήμερα.

Τέλος, η παραχώρηση του ονόματος έρχεται 3 ημέρες μετά την παρέλαση υπερηφάνειας.

Είχαμε προειδοποιήσει για τραγωδία.

Πέρυσι 2 ημέρες μέτα την παρέλαση είχαμε το σεισμό στη Λέσβο.

Φέτος, 3 ημέρες μετά έχουμε μια εθνική τραγωδία, μια τραγωδία που η γενιά μας δεν γνώρισε και φαντάσου είναι τραγωδία σπόρος, ο οποίος δεν βγήκε ακόμη από το έδαφος και δεν παρουσίασε ακόμη τους καρπούς της.

Ίσως τελικά να μην μάθουμε ποτέ, πόσα μα πόσα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε έαν συμφωνούσαμε στα βασικά.


 Rick.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours