Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή που εγκαταλείπει το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό, αφού είχε προηγηθεί η έξοδος του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος καταψήφισε την κυβέρνηση στη συζήτηση που έγινε στις 16 Ιουνίου.

Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Λαζαρίδης υπενθυμίζει τις ιδρυτικές αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταξύ των οποίων – όπως τονίζει – είναι και η άρνηση της εκχώρησης του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων.

Επιχειρώντας ωστόσο να μην εκθέσει πλήρως την ηγεσία των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι ο λόγος αποχώρησής του δεν είναι η υπογραφή της συμφωνία από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αλλά η άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου να δεχθεί την πρόταση των ΑΝΕΛ για κύρωση της επίμαχης συμφωνίας στην Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.

«Οι ΑΝΕΛ από την ιδρυτική μας διακήρυξη είμαστε αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονες. Σε αυτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα έρθει στην Βουλή των Ελλήνων προς συζήτηση εάν προηγουμένως περάσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την ΠΓΔΜ προς το τέλος του 2018 με αρχές του 2019 υπάρχει ο όρος Μακεδονία επομένως είναι κάτι που δεν μπορώ να δεχτώ ούτε φυσικά και να το ψηφίσω όπως το ίδιο θα πράξουν και οι ΑΝΕΛ» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης. Συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Έρχομαι τώρα στο λόγο της αποχώρησής μου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ. Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την ΚΟ τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν την συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα» για να εξηγήσει στην συνέχεια: ««Στην τοποθέτησή του όμως ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης το απέκλεισε, γεγονός που με αναγκάζει να διαχωρίσω την θέση μου».

Τέλος ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του τονίζοντας ότι «τώρα από το μετερίζι του ανεξάρτητου βουλευτή θα συνεχίσω τον αγώνα μου τον έντιμο αγώνα για τον οπόιο είμαι υπερήφανος, για την πατρίδα, τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία»


Μέσω twitter σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη.Διαβάστε την επιστολή παραίτησης από τους ΑΝΕΛ του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη:
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours