Ας πάρουμε ως δεδομένο την εφαρμογή του ονόματος Βόρεια Μακεδονία.

Ας δεχτούμε το αποτέλεσμα μιας άρρωστης συμφωνίας που το κράτος των Σκοπίων θα αποκαλείται στα σλαβικά «Severna Makedonia» και στα Αγγλικά «North Macedonia».
Υπάρχει η εξης  απορία...


Για να υπάρχει το Βόρεια-North πάει να πει ότι υπάρχει και το Νότια;

Υπάρχει και το Δυτικά, υπάρχει και το Ανατολικά;

Με το πέρασμα του χρόνου, που είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος ή εχθρός οποιασδήποτε συμφωνίας, τηλεφωνικής η γραπτής,  θα μείνει στην ιστορία το κράτος αυτό ως Βόρεια Μακεδονία, σωστά;

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι, υπάρχει το ενδεχόμενο  οι επόμενες γενιές να ψάχνουν τα υπόλοιπα τρία κομμάτια που θα συνθέτουν το κράτος Μακεδονία, τη Νότια, τη Δυτική και την Ανατολική;

Οπότε, εφόσον προσδιορίζουμε γεωγραφικά, μέσα από το όνομα, τα Σκόπια ως βόρειο τμήμα της Μακεδονίας, αργότερα η ιστορία και οι συνθήκες θα αναγκάσουν τους πολιτικούς του μέλλοντος να βρουν και τα υπόλοιπα σημεία του κράτους αυτού.


Η μήπως πρέπει να πιστέψουμε ότι δεν θα υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός και αλυτρωτικές διεκδικήσεις, όχι από τους Σκοπιανούς αλλά από τους σημερινούς βιαστικούς νονούς της βάπτισης;

Τελευταία ερώτηση.

Εφόσον το Σκόπια είναι η Βόρεια Μακεδονία, ποια κράτη θα είναι η Ανατολική και η Δυτική; 


Δυτικά έχουμε την Αλβανία, Ανατολικά τη Βουλγαρία.

Και ποιο θα είναι το Νότιο τμήμα του κράτους Μακεδονία, τμήμα της βόρειας Ελλάδας και η Θεσσαλονίκη; 

Αυτές είναι οι ερωτήσεις για όσους γνωρίζουν ας μας βοηθήσουν.

Αυτό που έχω να πω από την πλευρά μου και δεν ξανάσχολούμαι με το θέμα, διότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη διπολική πολιτική συμπεριφορά του Τσίπρα, είναι το παρακάτω…

Το Eurogroup όπου θα συζητηθεί το ελληνικό χρέος με τους θεσμούς και η συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ, έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου 2018 .

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, όπου θα κριθεί η ένταξη των Σκοπίων στην Ατλαντική «συμμαφία» γίνεται στις 12 Ιουλίου 2018….

Αυτές οι δύο ημερομηνίες καθρέπτες έχουν διαφορά 21 ημέρες μεταξύ τους.

Πάμε τώρα στο 2017, πέρυσι…

Σεισμός μεγέθους 6,3 στην Μυτιλήνη στις 12 Ιουνίου 2017.

Μετά από 39 ημέρες (3+9=12) δεύτερος σεισμός χτυπάει αυτή τη φορά την Κω στις 21 Ιουλίου.

Πάλι το 21 πάλι το 12 σε δυο πολύ μεγάλα γεγονότα.

Το έτος 2015, πριν 3 χρόνια, στις 21 Ιουνίου ο  Τσίπρας παρουσιάζει μια νέα πρόταση προς τους Ευρωπαίους εταίρους, που περιλαμβάνει 3 συντελεστές ΦΠΑ.

21 ημέρες μετά, στις 12 Ιουλίου, μετά από ολονυκτίες διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα γλιτώνει το Grexit και παίρνει παράταση.

O χρόνος μας μιλάει, λίγο παράξενη η γλώσσα του , ακαταλαβίστικη πολλές φορές αλλά μας μιλάει και μας λέει ότι δεν φυτεύτηκαν στην τύχη αυτά τα δύο γεγονότα Ιούνιο και Ιούλιο, μέσα σε 21 ημέρες όπου συμπεριλαμβάνουν μέσα τους και τις εκλογές στην Τουρκία.

Δεν ανησυχώ για την λύση που ψάχνουν ή έχουν συμφωνήσει,  ανησυχώ για το πρόβλημα που θα φέρει η μη λύση. Κάθε τους λύση έρχεται στο προσκήνιο για να φέρει πρόβλημα.

Τα στοιχεία που είδαμε παραπάνω.... ο χρόνος,  είναι μάρτυρας σε αυτό, τα καμπανάκια χτυπάνε και πάλι για τη χώρα μας, σε έναν κόσμο που τίποτα δεν αφήνετε στην τύχη του...σε έναν κόσμο που τα φόρτωσε όλα στην τύχη.Rick.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours