Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, απευθύνθηκαν με ανακοίνωσή τους επίσημα στη Μοσχα, καλώντας τη να αναλάβει την ευθύνη για την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους Boeing 777 στο Ντόνμπας της Ουκρανίας, το 2014.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, απεύθυναν έκκληση στην Ρωσία " να αναλάβει την ευθύνη της τραγωδίας και, σύμφωνα με το Ψήφισμα 2166 του ΟΗΕ, να συνεργαστεί πλήρως σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιηθούν με στόχο τον εντοπισμό των υπευθύνων".


Οι αρχές της Αυστραλίας και των Κάτω Χωρών, ήταν οι πρώτες που κατηγόρησαν επισήμως τη Ρωσία για την συντριβή της πτήσης MH17.

Η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση και ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών, Σεργκέι Λάβροφ, δήλωσε ότι οι Κάτω χώρες δεν έχουν δώσει «πειστικές αποδείξεις» ότι η Μόσχα ήταν πίσω από την κατάρριψη της πτήσης MH17 πάνω από την ανατολική Ουκρανία.


Χθες, η διεθνής ομάδα έρευνας που ηγείτο η Ολλανδία,  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Μαλαισιανή πτήση MH17, καταρρίφθηκε από το ρωσικής κατασκευής αντιπυραυλικό σύστημα Buk, το οποίο ανήκει στην 53η αντιπυραυλική ταξιαρχία με έδρα το Κούρκς της Ρωσίας.

Η συντριβή του επιβατικού αεροσκάφους Boeing 777, της αεροπορικής εταιρίας Malaysia Airlines, η οποία ταξίδευε από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ, έγινε στις 17 Ιουλίου 2014 στην ανατολική Ουκρανία. 


Ως αποτέλεσμα της συντριβής ήταν να σκοτωθούν οι 283 επιβάτες και τα 15 μέλη του πληρώματος.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours