Σήμερα Δευτέρα η Παραγουάη εγκαινίασε την νέα της πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ και είναι η δεύτερη χώρα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες που μεταφέρει την πρεσβεία της στην ιερή πολή.

Ο Παραγουανός Πρόεδρος, Οράσιο Κάρτες και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου παρευρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων.

Ο Υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γκιλαντ Ερντάν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κάρτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, δήλωσε ότι η εγκατάσταση της πρεσβείας της Παραγουάης στην Ιερουσαλήμ είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.

"Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, αντιπροσωπεύει μια αλλαγή στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη- Όλο και περισσότερες χώρες υποστηρίζουν τις θέσεις μας και θέλουν να ενισχύσουν τις σχέσεις τους μαζί μας. Τα τελευταία χρόνια, η Παραγουάη έχει αποδείξει με μια σειρά θαρραλέων αποφάσεων ότι είναι ένας αληθινός φίλος ", ανέφερε ο Ερντάν. 


Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Δρ. Χανάν Ασράουι, κάλεσε την Παραγουάη να αλλάξει την απόφασή της.

"Η Παραγουάη έχει συνωμοτήσει με το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γουατεμάλα για να εδραιώθει η στρατιωτική κατοχή του Ισραήλ και να σφραγίσει τη μοίρα της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ", ανέφερε ο Ασράουι.

"Καλούμε τον Παραγουάνό Πρόεδρο Οράσιο Κάρτες να ανακαλέσει την απόφασή του και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσει το Ισραήλ υπεύθυνο για τις καταφανείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας".


minitrue

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours