Νέα άνοδο παρουσιάζουν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, κινούμενες σε επίπεδα, που είχαν να συναντήσουν από το Νοέμβριο του 2014.

Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ ενισχύεται νωρίς το πρωί κατά 0,7% στα 77,76 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από άνοδο σχεδόν 3% την Τετάρτη. Παρόμοια είναι η εικόνα για την τιμή του αμερικανικού αργού, που με άνοδο 0,8% διαμορφώνεται στα 71,70 δολάρια το βαρέλι.

Το ράλι του πετρελαίου δίνει ώθηση στις μετοχές των πετρελαιοβιομηχανιών, κρατώντας τους δείκτες σε θετικό έδαφος. Η ευρύτερη αναστάτωση, που επικρατεί, ωστόσο, μετά την απόφαση του Ντόλαντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κρατάει χαμηλά τα κέρδη.

Ο δείκτης της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού παρουσιάζει άνοδο 0,4%. Στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύεται 0,26%, ενώ στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,2%. Και στα δύο χρηματιστήρια την άνοδο οδηγεί ο ενεργειακός κλάδος με κέρδη άνω του 1%. 


Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη η Goldman Sachs, οι αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, οι οποίες επιβαρύνουν την παραγωγή της Βενεζουέλας και τώρα η απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια του Ιράν, θα μπορούσε να ωθήσει το καλοκαίρι τις τιμές του Μπρεντ στα 82,50 δολάρια το βαρέλι .

naftemporiki.gr 
oilprice.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours