Το πετρέλαιο Μπρεντ (Brend Crude Oil) είναι ένα ελαφρύ, γλυκό αργό πετρέλαιο το οποίο προέρχεται από τη Βόρεια Θάλασσα.

Το συγκεκριμένο αργό πετρέλαιο ονομάστηκε «Brent» από ένα είδος χήνας, αφού και η εταιρεία εξόρυξης Shell Oil είχε την πολιτική να δίνει στα πεδία εξόρυξής της ονομασίες πουλιών.

Το συγκεκριμένο αργό πετρέλαιο είναι επίσης γνωστό και με την ονομασία Πετρέλαιο Brent, Μίγμα Brent και Brent Λονδίνου, ενώ χρησιμοποιείται ως δείκτης αναφοράς για την τιμολόγηση των δύο τρίτων επί των συνολικών προμηθειών αργού πετρελαίου παγκοσμίως.

Κατά συνέπεια, όταν ένας οικονομολόγος αναφέρεται στην τιμή του πετρελαίου, είναι πολύ πιθανόν να αναφέρει το κόστος του βαρελιού του πετρελαίου Brent.

Η τιμή βασίζεται στις συναλλαγές της αγοράς Brent του Λονδίνου και αποτελεί κατά κάποιο τρόπον την ανεπίσημη αρένα στην οποία πραγματοποιούνται συναλλαγές που πλησιάζουν τα 100 δισ. δολάρια σε συμβόλαια πετρελαίου κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικά του Πετρελαίου Brent

Τα χαρακτηριστικά του πετρελαίου Μπρεντ (Brend Crude Oil) είναι τα εξής:

Είναι υψηλής ποιότητας

Το Brent είναι ένα ελαφρύ αργό πετρέλαιο. Ωστόσο το ιξώδες του είναι υψηλότερο από αυτό του αργού WTI

Έχει περίπου 0,37% περιεκτικότητα σε θείο. Ως εκ τούτου, χαρακτηρίζεται ως γλυκό αργό πετρέλαιο

Συνιστάται για την παραγωγή μέσου αποστάγματος και βενζίνης

Το Brent περνά, συνήθως, από διύλιση στη Βορειοδυτική Ευρώπη. Ωστόσο, περνά από διύλιση και στις Ανατολικές Ακτές ή τις Ακτές του Κόλπου του Μεξικού των ΗΠΑ, ακόμα δε και στην περιοχή της Μεσογείου όπου το περιβάλλον της αγοράς ευνοεί τις εξαγωγές.

Σύμβολο για Πετρέλαιο Brent: BRT

Συνήθης καθορισμός ισοτιμίας: USD ανά βαρέλι, π.χ. BRT/USD = 40,00 $ ανά βαρέλι.

To πετρέλαιο Brent είναι ο ένας από τους δύο τύπους πετρελαίου που εμπορεύονται πιο συχνά οι traders. O άλλος τύπος είναι το WTI Oil.

Πηγή: Easy Forex
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours