Μέρος ενός κινητού γερανού που χρησιμοποιείται για εργασίες κατασκευής επέκτασης του προσκυνήματος στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας ανατράπηκε χθες την Κυριακή.

Ο οδηγός του γερανού τραυματίστηκε ελαφρώς από την πτώση του γερανού, αλλά κανένας άλλος δεν τραυματίστηκε.

Το διοικητικό συμβούλιο της 
 Μέκκας δήλωσε ότι η περιοχή του Μεγάλου Τζαμιού, όπου ο γερανός κατέρρευσε, δεν ήταν ανοιχτή για προσευχή και ήταν απομακρυσμένη από τους επισκέπτες και τους προσκυνητές.

"Ο βραχίονας ενός κινητού γερανού έπεσε σε ένα χώρο εργασίας στο Μεγάλο Τζαμί και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ο χώρος είναι αφιερωμένος στη δουλειά και όχι στην προσευχή και βρίσκεται μακριά από τη διαδρομή επισκεπτών και προσκυνητών. Ο οδηγός του γερανού έχει ελαφρώς τραυματιστεί ", δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης,Osama Al-Bar.

Η Προεδρία των Δυο ιερών Τζαμιών εξήγησε σε δήλωση της ότι "στις 2:30 μ.μ. την Κυριακή, ένας βραχίονας μικρού, υπερφορτωμένου γερανού έχασε την από την ισορροπία του και κατέρρευσε σε απομονωμένη περιοχή εργασίας κοντά στην Πύλη 160 στο τρίτο Σαουδαραβικό έργο επέκτασης του Μεγάλου Τζαμιού."

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 107 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 400 τραυματίστηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, όταν ένας γερανός ανατράπηκε κοντά στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας εν μέσω του άστατου καιρού που επικρατούσε, λίγες μέρες πριν το ετήσιο Ισλαμικό προσκύνημα Χατζ στη Μέκκα


minitrue
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours