Στη δημοσιότητα δόθηκε το οικόσημο της νέας δούκισσας του Σάσεξ, που ήταν γνωστή ως Μέγκαν Μαρκλ.

Το έμβλημα, που σχεδιάστηκε με προτροπές της ίδιας της πρώην ηθοποιού, περιέχει αναφορές στο παρελθόν της και τυπικά σύμβολα του βασιλικού οίκου της Βρετανίας.

Το τμήμα της ασπίδας που αναλογεί στην δούκισσα έχει γαλάζιο φόντο, ώστε να θυμίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό, και δύο χρυσές αχτίδες που συμβολίζουν την ηλιοφάνεια της πολιτείας όπου μεγάλωσε, την Καλιφόρνια.

Η ασπίδα φέρει επίσης τρία φτερά γραφής, που συμβολίζουν «την επικοινωνία και την δύναμη του λόγου», όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Κένσινγκτον.

Στο κάτω μέρος εικονίζονται χρυσές παπαρούνες, το επίσημο λουλούδι της Καλιφόρνια, και ένα άλλο είδος λουλουδιού που μεγαλώνει στους κήπους του Κένσινγκτον.

Στο άλλο πλευρό του οικόσημου, όπως είναι η παράδοση, βρίσκεται το έμβλημα του συζύγου της, πρίγκιπα Χάρι και δούκα του Σάσεξ. Η δούκισσα συμβολίζεται από ένα πουλί («songbird») και φέρει στον λαιμό της ένα ελαφρύ, ανοιχτό στέμμα.Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/374591/gemato-sumvola-to-vasiliko-oikosimo-tis-megan-markl/#ixzz5GbuoMS79
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours