Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε επιστολή στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας - Δόθηκε στην δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο - Στην επιστολή γίνεται γνωστό από τον Τραμπ ότι η Σύνοδος της Σιγκαπούρης με τον Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα διεξαχθεί - "Νιώθω ότι δεν είναι σωστό αυτή τη στιγμή να γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση" - "Ο κόσμος έχασε την ευκαιρία για διαρκή ειρήνη" - "Αν αλλάξετε γνώμη..."

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμ προς τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στην επιστολή γίνεται γνωστό από τον Τραμπ ότι η Σύνοδος της Σιγκαπούρης δεν θα διεξαχθεί.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ, «ενημερωθήκαμε πως η συνάντηση ζητήθηκε από την Βόρεια Κορέα, αλλά αυτό για εμάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Ανυπομονούσα να είμαι εκεί μαζί σας. Δυστυχώς, λόγω της έκφρασης θυμού και εχθρότητας που φάνηκε στην πιο πρόσφατη δήλωση σας, νιώθω ότι δεν είναι σωστό αυτή τη στιγμή να γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση. (…)

Αν αλλάξετε γνώμη σχετικά με την πιο σημαντική σύνοδο, παρακαλώ μην διστάσετε να μου τηλεφωνήσετε ή να μου γράψετε…».

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει επίσης πως ο κόσμος έχασε «μια μεγάλη ευκαιρία για διαρκή ειρήνη», προσθέτοντας πως ενώ οι Νοτιοκορεάτες μίλησαν για το πυρηνικό οπλοστάσιό τους. τα αμεικανικά πυρηνικά «είναι τόσο ισχυρά που προσεύχομαι στον Θεό να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθούν».


newsit.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours