Παρακάτω θα συναντήσουμε άλλη μια κλασική περίπτωση σύμπτωσης

Δεν εξηγείται διαφορετικά η παρακάτω σύμπτωση, παρα μόνο, λόγο ίσως της υπερβολικής αγάπης που τρέφει η τωρινή ηγεσία των ΗΠΑ προς την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ.

Μια αγάπη με τάξη και με προτεραιότητες, αφού όπως θα δούμε παρακάτω εκδηλώνεται διαδοχικά, με την ίδια ακριβώς σειρά και στην ίδια μάλιστα ανοιξιάτικη περίοδο.

Ντόναλτ Τράμπ


Ο Τράμπ, στο πρώτο του επίσημο ταξίδι σαν πρόεδρος της Αμερικής στο εξωτερικό, καταφτάνει στις 20 Μαΐου του 2017 στη Σαουδική Αραβία και έχει συνάντηση με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Μπιν Σαλμάν.

Η δεύτερη στάση του πρώτου και επίσημου ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου είναι το Ισραήλ, όπου συναντάτε με τον Νετανιάχου δυο ημέρες αργότερα, στις 22.5.2017,  την ίδια ημέρα που είχαμε και την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ…ποιος μπορεί άλλωστε να το ξεχάσει.

Μάικ Πομπέο

Ο νέος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, ανέλαβε τη θέση του υπουργού με ψήφους 11-9 στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και αναλαμβάνει καθήκοντα στις 26 Απριλίου του 2018.

Το πρώτο επίσημο ταξίδι του νέου υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, ξεκινάει επίσης στην Σαουδική Αραβία, στις 28 Απριλίου 2018 όπου τον υποδέχθηκε ο Σαουδάραβας ομόλογός του Αντέλ αλ-Τζουμπέιρ.

Ο δεύτερος σταθμός του πρώτου ταξιδιού του Πομπέο σαν υπουργός Εξωτερικών,  είναι κατά τραγική σύμπτωση… το Ισραήλ, μια ημέρα μετά, στις 29.4.2018.


Δηλαδή,Αμερικανός πρόεδρος και υπουργός εξωτερικών, πραγματοποιούν τα πρώτα επίσημα ταξίδια τους στα ίδια κράτη, με την ίδια σειρά, την ίδια εποχή, την άνοιξη.

Θυμάστε μερικοί ότι σε προηγούμενο άρθρο είχαν εντοπιστεί τα χρονικά 7άρια πίσω από τις εξελίξεις στο Ισραήλ.

Είχαν εντοπιστεί πριν την ανακοίνωση Τράμπ για την αποχώρηση από τη συμφωνία του Ιράν, η οποία είχαμε πει ότι ήταν βέβαιη και δεν έκαναν το ελάχιστο για να μας διαψεύσουν.

Πριν μερικές ημέρες, είχαμε ένα Ισραήλ που είχε γενέθλια, έσβησε τα 70 κεράκια από ιδρύσεως του κράτους του στις 14.5.1948 και είχαμε επίσης τη μαύρη 70η επέτειο της Καταστροφής (Νάκμπα στα Αραβικά) 
 των Παλαιστινίων στις 15.5.1948.

Το κοντράστ συναισθημάτων.......της γιορτής και του πένθους, των πανηγυρισμών και της βίας τα είδαμε live στην οθόνη μας και ήταν κάτι το αποκρουστικό.

Επίσης ο δεύτερος, ανακαινισμένος υπό τον Ηρώδη, ναός του Σολομώντος καταστρέφεται ολοσχερώς το 70 μΧ.

Στην παραπάνω λοιπόν ωραία ιστοριούλα συμπτώσεων προσθέτουμε και το εξής…

Ο Μάικ Πομπέι, ο πρώην CIA, είναι ο 70ος υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω.

Αυτό που εντοπίζω είναι ότι η αγάπη των ΗΠΑ μοιάζει να είναι μεγαλύτερη για το Ριάντ και τη Μέκκα και έπειτα για το Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ, ασχέτως αν νο1 στόχος είναι η Ιερουσαλήμ.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι το Τέμενος Αλ-Άκσα, που βρίσκεται στο όρος του Ναού και επάνω στα χαλάσματα του Ναού του Σολομώντος, έχει καταστραφεί δυο φορές κατά το παρελθόν και τις δύο φορές από σεισμούς, όσοι και οι ναοί του Σολομώντος μέχρι στιγμής και εδώ μπορούν να εξαχθούν περαιτέρω συμπεράσματα που δεν είναι της παρούσης.

Τέλος, αυτό που προκύπτει από τα παραπάνω και ίσως αρκετοί το έχουν υποψιαστεί, είναι ότι κάτι πολύ πολύ μεγάλο προετοιμάζουν στην Αραβική χερσόνησο, κάτι μαγειρεύουν τα τρία αυτά κράτη και σίγουρα μέσα σε αυτό το σχεδιασμό είναι και το Ιράν.

Όπως είναι και οι πληρεξούσιοι του Ιράν.

Ένας από αυτούς είναι και η Χεζμπολαχ στο Λίβανο, η οποία διαθέτει στα νότια της χώρας αρκετό οπλισμό(πάνω από 120.000 made in Iran πυραύλους) , διάσπαρτο σε χωρία γεμάτα άμαχο πληθυσμό, ικανό για να φτιάξει «ατμόσφαιρα» στις πόλεις του Ισραήλ.


Είναι θλιβερό όσο και να το έχεις συνηθίσει, ότι τελικά η πολιτική και η διπλωματία εργάζεται την καταστροφή μας, άλλοι διατηρούν την εξουσία και την παραχωρούν στους χρήσιμους ηλίθιους ή όχι και τόσο ηλίθιους, άλλοι διοργανώνουν τα επίσημα πρώτα ταξίδια, συμπληρώνουν τις γεωπολιτικές ατζέντες και κανονίζουν τις διπλωματικές επαφές που ίσως και να μην τους μάθουμε ποτέ, πιθανώς γιατί ποτέ δεν μας ενδιέφερε να ασχοληθούμε και με αυτο.

Κρίνοντας από αυτό που βλέπουμε τώρα, ψάχνουν εντατικά, τα ασπρόμαυρα βίντεο του α' και β' καταστροφικού πολέμου να γίνουν έγχρωμα, έχουν πάρει τόση φόρα που ίσως ανθρωπίνως είναι αδύνατον να σταματήσουν.

Αυτά είναι μερικά πρόχειρα αλλά ουσιαστικά από τα πολλά συμπεράσματα που κάποιος μπορεί να βγάλει, υπάρχουν ακόμη περισσότερα και ο κάθε ένας ας βάλει τη φαντασία του να δουλέψει...άλλωστε αυτό που βλέπουμε είναι τα επεισόδια μιας καλογυρισμένης σειράς επιστημονικής πραγματικότητας.Rick Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours