Αμερικανικά  πολεμικά αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού,βομβάρδισαν αρκετές θέσεις του συριακού στρατού στην ανατολική συριακή επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, όπως δήλωσαν στρατιωτικές πηγές στο συριακο μέσο ενημέρωσης SANA. 

Η επίθεση έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Το πρακτορείο SANA ανέφερε ότι το ο βομβαρδισμός προκάλεσε περιορισμένες υλικές ζημιές και όχι θύματα.

Οι αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες έπληξαν την πόλη Al-Bukamal, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν συντονισμένες με αντι-κυβερνητικούς μαχητές που βίσκονταν στο έδαφος. 

Νωρίτερα, η οργανωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχος των συριακών δυνάμεων στον αγώνα με το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL) δήλωσε ότι τα μαχητικά του συνασπισμού στόχευσαν  δύο στρατόπεδα του συριακού στρατού, συμπεριλαμβανομένης μιας ενεργειακής εγκατάστασης κοντά στα ιρακινά σύνορα.

Η Συρία πρόσφατα κτυπήθηκε και από έναν άλλο σύμμαχο των ΗΠΑ, το Ισραήλ, ο οποίος στις αρχές του Μαΐου έστειλε 28 μαχητικά αεροσκάφη που εκτόξευσαν περίπου 60 πυραύλους σε έδαφος της Συρίας.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours