"Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά και αμφισβητεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αποφασισμένη να προασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας υποχρεούται να διεξαγάγει δημοψήφισμα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα." [από την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας]


Αν στο δώσουν δεν θα είναι για καλό .... θυμάσαι ανάλογες περιπτώσεις που το ΝΑΙ το έκαναν ΟΧΙ.

Τι ακριβώς ζητάς….. να μιλήσει ο λαός;

Δηλαδή να μπούμε στη διαδικασία να διεκδικήσουμε κάτι που εξ ορισμού μας ανήκει;

Να πάμε στην κάλπη να ψηφίσουμε κάτι δεδομένο, κάτι που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση;

Δημοψήφισμα έπρεπε να ζητήσουμε, αν και εκεί χρειάζεται πολύ συζήτηση, στο σύμφωνο συμβίωσης, στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, μεθαύριο όταν θα θεσπίσουν τους γάμους μεταξύ των ιδίων φύλων, για αυτά έπρεπε να ζητήσουμε δημοψήφισμα...που και αυτά ανήκουν πέρα από την ηθική κόκκινη γραμμή ενός κράτους και που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα και μη διαπραγματεύσιμα.

Από αυτή την κυβέρνηση έχουμε ήδη ανεχθεί πολλά και το δημοψήφισμα δεν είναι λύση, ίσα ίσα έπειτα θα νίπτει και τα χείρας της, εμείς θέλαμε λύση, ο κόσμος όχι.

Ούτε είναι λύση να φύγει αυτή η κυβένρηση και να έρθει μια άλλη.

Η μόνη λύση έιναι να αλλάξουμε εμείς, μέσα μας  και σιγά σιγά να γίνουμε άνθρωποι, να σεβαστούμε αυτά που τίμησαν όσοι μας κληρονόμησαν αυτόν τον τόπο...να προχωρήσουμε σε έναν υγιή και κατά Θεο αφυπνισμό, κάνοντας χρήση της πιο πλούσιας θρησκευτικής διδασκαλίας,της ορθοδοξίας...τώρα που προλαβαίνουμε.

Ο χρόνος, με κάθε επισημότητα πλέον, μετράει αντίστροφα από τα μέσα του Μαΐου.

Για αυτές τις μέρες που διανύουμε έφτιαξα την ενότητα ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, γιατί το επόμενο διάστημα φίλε μου θα τα βρούμε σκούρα.

Είμαστε μέσα σε 8 χρόνια οικονομικής κρίσης και φαντάσου η οικονομική κρίση ακόμη δεν μας συστήθηκε. Μιλήσαμε από αυτήν εδώ τη στήλη πολύ πριν σκάσει η Ιταλία για παγκόσμια κρίση, πριν ακόμη το πάρουν χαμπάρι οι αγορές, και είχαμε πει ότι έρχεται παγκόσμια οικονομική αταξία και κατάρρευση των αγορών, η οποία συνδεόταν με την 14η Μαΐου.

Εδώ στην Ελλάδα,  ακόμη δεν έχουμε δει το κύριο μενού της κρίσης, των μέτρων που θα μας φέρουν τα πρωτοβρόχια της Παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Να το πούμε τελευταία φορά, η λύση που υποτίθεται πάνε να περάσουν, σκοπό έχει το πρόβλημα, δεν ψάχνουν λύση αλλά το συγχρονισμό μας με τον εθνικό διχασμό, την εσωτερική αναταραχή και με μια ποικιλία από τραγωδίες, ειδικά το τελευταίο το είδαμε να  φυτεύεται τον Μάιο.

Το θέμα είναι πόση εξουσία θα τους παραχωρηθεί, ώστε να προχωρήσουν και να διχάσουν τους Έλληνες, αφού ξεκάθαρα αντιλαμβάνονται ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι για διχασμό, 10 λεπτά να κάτσεις σε ένα φανάρι στη Θηβών θα το καταλάβεις, όχι αυτοί που αναλύουν τις καθημερινές στιγμιαίες αντιδράσεις  μας χρόνια τώρα.

Αν θυμάσαι καλά, το 2015  ο μαραθώνιος των συνομιλιών για το χρέος κατέληξε σε κάλπη, προσφύγαμε στην άμεση δημοκρατία και τελικά έγινε αυτό που είπαν αυτοί.... γιατί αν δεν γινόταν, τώρα θα τσακωνόμασταν με τα πουλάκια για ένα ψίχουλο.

Πιστεύω στον ίδιο εκβιασμό. 
Πιστεύω στον ίδιο διχασμό.

Οπότε, πρόσεχε τι ζητάς γιατί μπορεί και να το πάρεις...μέσα σε μια εποχή που έχει ξεκινήσει και τρέχει με φόρα από τον Μάιο με σκοπό να πέσει στον Ιούνιο.

Πολλά πράγματα τρέχουν με φόρα από παλιά για να πέσουν στον Ιούνιο, σε μια χρονική σύγκρουση που μοιάζει αναπόφευκτη.

Ο θερισμός για τον μήνα Ιούνιο είναι πολύς... όσοι και οι εργάτες και ξεκινάει από την 1η.Rick

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours