Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti,επικαλούμενο μια «καλά πληροφορήμενη πηγή» από τις μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας, ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ προετοιμάζουν νέα προβοκάτσια με χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

Όπως είπε στο ρωσικό πρακτορείο η ανώνυμη πηγή : "Η επιχείρηση αυτή της νέας προβοκάτσιας έχει ανατεθεί σε έναν πρώην μαχητή του ISIS, τον Mishan Idris Hamash. Ο στόχος είναι να γίνει μια χημική επίθεση εναντίον αμάχων πληθυσμών για να εξαπλωθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προετοιμασίες για την νέα προβοκάτσια ξεκίνησαν στις 23 Απριλίου. 

Ο άμαχος πληθυσμός θα μεταφερθει σε περιοχή κοντά στο πετρελαιοπηγή Τζαφρά, στην ανατολική όχθη του Ευφράτη [που ελέγχεται από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ] για να συμμετάσχουν σε μια υποτιθέμενη σκηνή επίθεσης με χημικά όπλα, η οποία θα μαγνητοσκοπείται.

Πρόσφατα μάλιστα, ο δυτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει μια στρατιωτική όμάδα όπου φρουρει στην περιοχή των επόμενων "γυρισμάτων"

Οι εντάσεις  στη Συρία κλιμακώθηκαν μετά το επεισόδιο της 7ης Απριλίου στην πόλη Ντούμα, όπου πραγματοποιήθηκε μια στημένη χημική επίθεση. Το συμμαχικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση για τη διενέργεια της χημικής επίθεσης εναντίον αμάχων και χρησιμοποίησε αυτούς τους ισχυρισμούς ώστε να ξεκινήσει πυραυλική επίθεση στις 14 Απριλίου εναντίον στόχων στη Συρία.

Η Συρία απέρριψει όλους τους ισχυρισμούς και λέει ότι η υποτιθέμενη επίθεση ήταν μια καλοστημένη προβοκάτσια.
southfront.org
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours