Και το πολιτικό σύστημα έχει γεμίσει από αυτούς.

Και το πέταγμα τους, ο τρόπος που κινούνται, αυτά που συμφωνούν, μας δείχνει ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο η μπόρα.

Μπορεί οι συνθήκες στο εξωτερικό να μεταβάλλονται κάθε ώρα και να αναβάλλεται ο 3ος παγκόσμιος, όπως κυνικά ισχυρίζεται ο Πομπέι, αλλά η χώρα μας έχει περίοπτη θέση στην ατζέντα των γεγονότων πριν από  τον τρίτο αυτό πόλεμο.Δυστυχώς, η κρίσιμη μάζα στη χώρα μας κοιμάται, ας με συγχωρέσει που το λέω, αλλά κοιμάται βαθιά…..δεν καταλαβαίνει από τίποτα και είναι πολύ εύκολο να αντιληφθείς κάτι τέτοιο, αφού τα πάντα τα συνδέει ο ιστός.
Τα κοινωνικά μέσα είναι οι μάρτυρες της κοινωνικής λήθης που επικρατεί μετά από 8 περίπου χρόνια στα μνημόνια, στις πολιτικές λιτότητας και στις απειλές του γείτονα.

Αυτή η λήθη αγαπητέ μου ένα πρωί θα μας χωρίσει.

Και θα μας χωρίσει γιατί εμπιστεύτηκες περισσότερο τους άλλους παρά την αντικειμενική σου κρίση ή εμπιστεύτηκες υπερβολικά την κρίση σου, που όμως άλλοι μέσα από την οθόνη και τις φοιτητικές εγκληματικές οργανώσεις των  ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σμίλεψαν.

Δε νομίζω ότι πολλοί μπορούν να αντιληφθούν αυτά που γίνονται γύρω μας, όσο και αν όλοι εμείς με κόπο μπορούμε και βλέπουμε αυτό που έρχεται….. δεν είμαστε ένας ικανός αριθμός να μεταβάλουμε την κατάσταση.

Η κατάσταση διαμορφώνεται από τη μάζα, από τις επιλογές της, από αυτό που θα διαλέξει να πιστέψει ή να απορρίψει την κρίσιμη στιγμή και ένα από αυτά που καλείται να πιστέψει είναι η διαίρεση, διότι ζούμε από τις 14.5 μέσα σε πολύ σε κρίσιμες στιγμές.

Αφορμές είδαμε ακόμη και σήμερα, αφορμές....

Είναι ωραίο να σχεδιάζεις το αύριο αλλά όχι αδιαφορώντας για το τώρα και το τώρα, το σήμερα και το χθες φωνάζουν να το πάρουμε αλλιώς, όπως και μας δείχνει ποιοι το σχεδιάζουν και το κατασκευάζουν επάνω στις βάσεις των ονείρων μας, το χτίζουν στα θεμέλια όλων όσων φοβόμαστε μην χάσουμε. Να χαίρεστε λοιπόν το όνομα, τη βάπτιση, τους νονούς, τους συγγενείς και τους συμμάχους...
Επειδή εξατμίστηκαν οι ευχές μου, απλά σας υπενθυμίζω ότι αυτή ή "λύση" μπορείιιιιιιι και να στοιχίσει...να στοιχίσει σε εξουσία, σε προνόμια, σε εσωτερική ασφάλεια,σε ζωές.
 
Αυτή η λύση αγαπητέ Αλέξη, ίσως να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και να μην σας το λένε, πρόβλημα όχι μόνο για την καρέκλα σας αλλά και για την ίδια μας τη χώρα, να πολωθούν τα άκρα και να έρθουν πάλι στην επιφάνεια όπως συνέβη το 2013. 

Άλλωστε μη ξεχνάς ότι το 1939 και μετά, δεν θα υπήρχε καμία ηρωική απόβαση στη Νορμανδία, καμία θρυλική μάχη του Στάλινγκραντ, κανέναν Περλ Χάρμπορ, καμία θυσία υπέρ της "Δημοκρατίας", έαν δεν υπήρχε ένας ή πολλοί  Χίτλερ και φυσικά οι οικονομικό-γεωπολιτικές συνθήκες της εποχής που κάποιοι διαμόρφωσαν για να υποδεχτούν τους χρήσιμους κακούς...συνθήκες που μοιάζουν τόσο στις ημέρες μας...

Κάνοντας μια ανασκόπηση για το μήνα που φεύγει, μπορώ να πω ότι μας έπεισε με ποικίλους τρόπους ότι μπήκαν οι βάσεις για τους μήνες που έρχονται και τα 3μιση έτη.

Αν ένα σπόρο τον ποτίζεις και τον περιποιείσαι εντατικά και αυτός αργεί να μεγαλώσει τότε ή ξεράθηκε και επαναφυτεύεται ή θα βγει κάτι πολύ μεγάλο.

Επίσης κάτι τελευταίο.

Τα στοιχεία της φύσης, δεν γίνεται να λείπουν σε αυτό μαγιάτικο κάλεσμα.

Είναι ίσως η τελευταία ας πούμε προειδοποίηση, για το έδαφος αλλά και για τα δάση μας τα οποία είναι η ανάσα της γης και κόβοντας την,  η γη, η χώρα μας, παύει να αναπνέει.

Κατάλαβες περίπου τι φύτεψαν το προηγούμενο διάστημα;

Κάποιοι όχι μόνο δεν λένε να καταλάβουν...αλλά σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, τα περσινά λάθη τα επαναλαμβάνουν και φέτος, σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Για όσους συνεχίζουν να βλέπουν τους γλάρους για χελιδόνια να γνωρίζουν ότι καμία καταστροφή και καμία τραγωδία δεν έρχεται στην τύχη, ακάλεστη, και όσο  αργεί τόσο πιο πολύ θα κάτσει...
Οπότε, πάψε να λες ότι, ελα μωρέ αυτά γίνονται κάθε χρόνο ή εκείνα γίνονται κάθε τόσο, θεωρώντας υπεύθυνο το χρόνο...και όχι τα χάλια μας, αψηφώντας τα σημάδια των καιρών και την πρωτόγνωρη ένταση των φαινομένων που φυτεύουν τόσο διάστημα.

Ο χρόνος, εργάζεται σε συνδυασμό με τις πράξεις και τις αποφάσεις μας, ειδικά τις συλλογικές.

Rick


 Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours