Σύμφωνα με το συριακο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ισραηλινές νάρκες βρέθηκαν ανάμεσα σε έναν μεγάλο όγκο οπλισμού που παραδόθηκε από τους ισλαμιστές αντάρτες στη νότια Δαμασκό.

Η Δαμασκός δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκει όπλα made in Israel στα χέρια των τρομοκρατών και έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Τελ Αβίβ ότι εξοπλίζει τους μαχητές του ISIS.

 Ο συριακός στρατός εκκαθαρίζει και τις τελευταίες εστίες τζιχαντιστών στα νότια προάστια της Δαμασκού και όσοι αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα και να παραδοθούν, μεταφέρονται σε τμήματα της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τους επαναστάτες και κυρίως στην Ιλντιμπ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις αρχές της Συρίας, οι μαχητές αφήνουν πίσω τους μεσαίο και βαρύ οπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους.

Πριν εκκενωθούν οι συριακές πόλεις Yelda, Babila και Beit Sahem, οι μαχητές εγκατέλειψαν εκατοντάδες όπλα και πυρομαχικά, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών βλημάτων, πολυβόλων, πυραύλων, πυροβόλων όπλων, υλικά για αυτοσχέδιες βόμβες,
πυριτιδα και ισραηλινής παραγωγής νάρκες.

Το Ισραήλ λέει ότι παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στις συριακές αντι-κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά παραμένει σε μεγάλο βαθμό σιωπηλό για τα όπλα που βρίσκονται κάθε τόσο στα χέρια των τζιχαντιστών.

Εν τω μεταξύ, το ισραηλινό πρακτορείο Haaretz ανέφερε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι τουλάχιστον επτά ομάδες ανταρτών Σουνιτών περνώντας τα Ισραηλινά κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, εισήγαγαν όπλα και πυρομαχικά από το Ισραήλ.

Επιπλέον, το ποσό της άμεσης στρατιωτικής βοήθειας που λαμβάνουν οι τζιχαντιστές έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Η Συρία κατηγόρησε στο παρελθόν το Ισραήλ για τη διεξαγωγή αντιπολεμικού πολέμου μέσω των αντιπροσώπων του στη Συρία, ενώ ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Ασαντ δήλωσε ότι οι ισραηλινές αρχές υποστήριζαν τους τρομοκράτες "είτε από υλικοτεχνική άποψη προμηθεύοντας πολεμικό υλικό είτε από άμεσες επιδρομές στον στρατό μας".


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours