Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει χιλιάδες έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Τεχεράνη αναπτύσσει κρυφά το πυρηνικό της πρόγραμμα, μετά και την υπογραφή της πυρηνικής συμφωνίας το 2015.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian, δήλωσε ότι οι πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ χθες, επιβεβαιώνουν την ανάγκη για μακροπρόθεσμες διαβεβαιώσεις όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης της πυρηνικής συμφωνίας (JCPOA ).

Ο υπουργός πρόσθεσε, ότι είναι σημαντικό ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) να συνεχίσει να παρακολουθεί τη δραστηριότητα του Ιράν στον πυρηνικό τομέα.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός:  "Η Γαλλία λαμβάνει υπόψιν τις πληροφορίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού σχετικά με τις προηγούμενες δραστηριότητες του Ιράν στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, οι οποίες θα πρέπει να μελετηθούν και να εξεταστούν λεπτομερώς".

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε χθές σε τηλεοπτικό διάγγελμα του, ότι ακόμη και μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την πυρηνική ενέργεια του Ιράν, η οποία είχε ως στόχο να εξασφαλίσει την ειρηνική φύση του πυρηνικού προγράμματος του, η Τεχεράνη συνέχισε να διατηρεί και να αναπτύσσει τα "know-hows" για μελλοντική χρήση .

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, το Ισραήλ έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 φακέλους οι οποίοι αποδεικνύουν ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είχε στρατιωτική προέκταση, με την κωδική ονομασία "Project Amad".

Απαντώντας σε Ισραηλινούς ισχυρισμούς για ένα μυστικό σχέδιο πυρηνικών όπλων στο Ιράν, η Τεχεράνη αποκάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ έναν «διαβόητο ψεύτη που δεν έχει προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από ψέματα και εξαπάτηση».

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours