Ξημερώματα Πέμπτης το Ισραήλ ξεκίνησε μια τεράστια επίθεση εναντίον στόχων στη Συρία, απαντώντας έτσι στην ιρανική επίθεση που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν, στα υψίπεδα του Γκολάν.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, συνολικά 28 πολεμικά αεροσκάφη F-15 και F-16 συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς στη Συρία, εκτοξεύοντας περίπου 60 πυραύλους σε διάφορους στόχους.

Εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές, οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 10 πυραύλους επιφανείας- επιφάνειας στο έδαφος της Συρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο, η επίθεση αφορούσε «τις τοποθεσίες όπου έχουν αναπτυχθεί οι ιρανικές μονάδες, καθώς και οι θέσεις της αεροπορικής άμυνας του συριακού στρατού στη νότια περιοχή της Δαμασκού και στη νότια Συρία».
« Η ισραηλινή επίθεση αποκρουστηκε από τη Συριακή Αεροπορική Άμυνα και πάνω από το ήμισυ των πυραύλων καταρρίφθηκαν».Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι επιτέθηκαν στις ιρανικές θέσεις στη Συρία την Πέμπτη το πρωί, εκτοξεύοντας δεκάδες πυραύλους στο έδαφος της Συρίας απαντώντας έτσι στις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων. 


Πυραυλική ΕΠΊΘΕΣΗ  πάνω από τη Νταράα, Συρία 10 Μαΐου 2018  © REUTERS / ALAA AL-FAQIR


Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν "σχεδόν όλη την ιρανική υποδομή στη Συρία" και δήλωσαν ότι δεν επλήγησαν στόχοι στο έδαφος του Ισραήλ.

Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε ότι η Μόσχα ανησυχεί για τα ισραηλινά  χτυπήματα κατά της Συρίας και καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η κλιμάκωση.


sputniknews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours