Είκοσι Καθολικοί ιερείς που συνδέονται με το δίκτυο παιδεραστίας του Βατικανού έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία στην Κούβα, την περασμένη Παρασκευή 18/5.

Η συντριβή αυτή είναι η χειρότερη αεροπορική καταστροφή της Κούβας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, σκοτώνοντας 110 άτομα.

Συμπτωματικά, την ίδια εβδομάδα διέρρευσαν έγγραφα που αποκάλυψαν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος προσπάθησε να καλύψει το κύκλωμα των παιδεραστών στις τάξεις της καθολικής εκκλησίας, προστατεύοντας τους ιερείς από το να αντιμετωπίσουν ποινες φυλάκισης.

Παράλληλα και σύμφωνα με δημοσιεύματα του Dallasnews.com, ο Carlos Alberto Martinez, διευθυντής του νοσοκομείου Calixto Garcia στην πρωτεύουσα της Κούβας, δήλωσε ότι οι γιατροί είναι γενικά αισιόδοξοι ότι οι ασθενείς τους θα ανακάμψουν, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, αναγνώρισε ότι οι τρεις τραυματισμένες Κουβανέζες βρίσκονται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

"Πρέπει να γνωρίζουμε ότι παρουσιάζουν σοβαρούς τραυματισμούς", δήλωσε ο Martinez σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων.

"Είναι σε κρίσιμη κατάσταση".

Μεταξύ των νεκρών είναι και 20 ιερείς από μια ευαγγελική εκκλησία, επιβεβαίωσε ο Maite Quesada, μέλος του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Κούβας.

Εν τω μεταξύ, συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν στο νεκροτομείο στην πρωτεύουσα της Κούβας για να αναγνωρίσουν τα θύματα, καθώς οι ερευνητές προσπάθούν να συνθέσουν το παζλ της πτώσης του Boeing 737 την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο Πρόεδρος της Κούβας, Miguel Diaz-Canel, δήλωσε ότι έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για να εντοπίσει τα αιτία της συντριβής.

Στο αεροπλάνο επεβαιναν 104 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Η κρατική αεροπορική εταιρεία Cubana είχε γενικά καλό ιστορικό ασφάλειας, αλλά ήταν φημισμένη για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων αποσύροντας πολλά από τα αεροσκάφη της, λόγω προβλημάτων συντήρησης τους τελευταίους μήνες, προχωρώντας στην ενοικίαση αεροσκαφών από άλλες εταιρείες .

Μεξικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το μοιραίο Boeing 737-201 κατασκευάστηκε το 1979 και η Cubana το ενοικίασε από την Aerolineas Damojh, μια μικρή εταιρία charter που ονομάζεται επίσης Global Air.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours