Δύο άνδρες βίασαν μια έφηβη και την έκαψαν ζωντανή επειδή οι δημογέροντες της κοινότητας αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν για την πράξη τους, σε άλλη μια φρικιαστική σεξουαλική επίθεση που σημειώνεται την τελευταία περίοδο στην Ινδία.

Το κορίτσι, ηλικίας 16 ετών, απήχθη από το σπίτι της οικογένεια την Πέμπτη ενώ οι γονείς της είχαν πάει σε έναν γάμο. Οι δράστες την οδήγησαν σε ένα δάσος, στο κρατίδιο Τζάρχαντ και την βίασαν.

Η οικογένεια προσέφυγε στο συμβούλιο των δημογερόντων του χωριού και οι τελευταίοι καταδίκασαν τους δράστες να κάνουν εκατό… κοιλιακούς και να καταβάλουν πρόστιμο 50.000 ρουπίες (περίπου 700 ευρώ). Εξοργισμένοι από την ποινή τους, οι δύο άνδρες ξυλοκόπησαν τους γονείς της 16χρονης. «Κατόπιν έσπευσαν στο σπίτι (του θύματος) και την έκαψαν ζωντανή, με τη βοήθεια συνεργών τους» ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Τα τοπικά συμβούλια λύνουν συχνά τις διαφορές στην Ινδία, παρακάμπτοντας το δικαστικό σύστημα που είναι αργό και πολύ ακριβό για τις φτωχότερες οικογένειες. Μολονότι οι αποφάσεις τους δεν έχουν νομική ισχύ, η επιρροή τους στις αγροτικές κοινότητες παραμένει σημαντική.

Οι δράστες διέφυγαν και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
 .


Επίσης, πριν μερικές και πάλι στην Ινδία είχαμε το βιασμό και τον άγριο φόνο μιας τουρίστριας που είχε ταξιδέψει προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά της προβλήματα


Η τουρίστρια είχε ταξιδεύψει στην Κεράλα της Ινδίας προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά της προβλήματα, όπου τελικά βιάστηκε και δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο, ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας.

Το πτώμα της βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης, με κομμένο το κεφάλι σε δάσος τον προηγούμενο μήνα. Έχουν συλληφθεί δύο άνδρες, οι οποίοι φέρονται την παραπλάνησαν, τη νάρκωσαν και τη βίασαν.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιρλανδικού Independent, το θύμα ήταν η 33χρονη Λίγκα Σκρομάνε, Λετονή κάτοικος Δουβλίνου, και θεωρείται πως οι δύο κατηγορούμενοι- ένας 24χρονος και ένας 28χρονος- την παραπλάνησαν ώστε να πάει μαζί τους σε ένα απομονωμένο, δασώδες σημείο, όπου τη νάρκωσαν και στη συνέχεια προέβησαν σε σεξουαλική επίθεση και τη στραγγάλισαν, ενώ στη συνέχεια έστησαν τη σκηνή του εγκλήματος έτσι ώστε να φανεί σαν αυτοκτονία.Μολονότι η νομοθεσία που αφορά τους βιασμούς στην Ινδία άλλαξε και οι ποινές έχουν γίνει πολύ πιο αυστηρές, την τελευταία περίοδο έχουν καταγγελθεί αλλεπάλληλες σεξουαλικές επιθέσεις. 

Την Παρασκευή ένας 55χρονος άνδρας αυτοκτόνησε αφού κατηγορήθηκε ότι βίασε ένα παιδί 9 ετών στο κρατίδιο Άντρα Πραντές. 

Τον περασμένο μήνα, ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία ενός παιδιού οκτώ ετών στο κρατίδιο Τζάμου και Κασμίρ προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων που οργάνωσαν μεγάλες διαδηλώσεις. 

Περίπου 40.000 βιασμοί καταγγέλθηκαν στην Ινδία το 2016 αλλά εκτιμάται ότι ο αριθμός είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος, αφού πολλά θύματα φοβούνται να αποκαλύψουν τι τους συνέβη.


huffingtonpost.gr

presspublica.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours