Εισβολές σε σπίτια, ληστείες, βασανισμοί και άγριες δολοφονίες μαστίζουν την χώρα

Με προσωπικές εκτιμήσεις και με ευχολόγια η κυβέρνηση επιχειρούσε για άλλη μια φορά να αντιστρέψει την πραγματικότητα!

Ισχυρίστηκαν πως η εγκληματικότητα έχει περιοριστεί κατηγορώντας όσους αντιδρούσαν σε αυτές τις εκτιμήσεις πως «προκαλούν πανικό».

Σήμερα, μετά το τραγικό τέλος του 52χρονου επιχειρηματία, ο οποίος πυροβολήθηκε από ληστές, όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι του για να τον ληστέψουν, η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία εκφράζουν την οδύνη τους για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η σύλληψη των εγκληματιών που αφαιρούν ζωές αποτελεί για την Ελληνική Αστυνομία ύψιστη προτεραιότητα και δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών μέχρι οι δράστες να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Νίκος Τόσκας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη.


Είναι ο ίδιος υπουργός που μόλις πριν λίγες μέρες δήλωνε με απίστευτο κυνισμό: «Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει!» όταν ερωτήθηκε για τηn ληστεία στο σπίτι της οικογένειας Σταματιάδη. Από τον «μη αγγελικό κόσμο»... στα «συλλυπητήρια».

Είναι ο ίδιος υπουργός που καταδίκασε την αυτοάμυνα των πολιτών:Είναι ο ίδιος ο υπουργός που δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι η εγκληματικότητα μειώνεται, όπως άλλωστε είπε και ο συνάδελφός του κ. Νίκος Παρασκευόπουλος χθες, την ώρα που οι πολίτες νιώθουν όλο και πιο ανασφαλείς, καθώς η Ελλάδα έχει γίνει χώρος δράσης και διαφυγής ακόμα και διεθνώς καταζητούμενους δράστες.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επιμένει πως η εγκληματικότητα έχει μειωθεί;

Δεν είναι έτσι! Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα του 2018 χτυπάει κόκκινο, με εισβολές σε σπίτια, ληστείες, βασανισμούς και άγριες δολοφονίες, κάτι που αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, με τους πολίτες να είναι απέναντι στην κυβέρνηση και τις επιλογές του κ. Τόσκα σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση της εγκληματικότητας.

Την ώρα που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να μας πείσει ότι η εγκληματικότητα παρουσιάζει μείωση συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, οι πολίτες δείχνουν όχι μόνο να μη συμφωνούν αλλά οι 7 στους 10 δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης.

Τα νούμερα σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση δεν είναι απλά αρνητικά αλλά δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση καταρρέει και ουσιαστικά αυτή κρίνεται από τους 7 στους 10 Έλληνες ως ακατάλληλη.


Πλέον, το θέμα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας αποτελεί μείζον ζήτημα για τους πολίτες, την ώρα που Κράτος και Αρχές δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα και προκαλούν το κοινό αίσθημα με δηλώσεις τύπου “δεν ζούμε σε κοινωνία αγγελικά πλασμένη” ή αν “μπει ο ληστής σπίτι, κάντε ότι κοιμάστε για να γλιτώσετε”.
el.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours