Η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια Σίνθια Νίξον, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Ρότσεστερ την περασμένη Παρασκευή, δέσμευτηκε δημόσια να μετατρέψει τη Νέα Υόρκη σε μια «πολιτεία-καταφύγιο» για τους παράνομους μετανάστες.

Η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς «Sex And The City», που ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή της να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών απέναντι στον εν ενεργεία κυβερνήτη της πολιτείας, Άντονι Κουόμο.

Στην ομιλία της, η Νίξον επαίνεσε ορισμένες περιοχές - μεταξύ των οποίων και η Νέα Υόρκη - για την πρωτοβουλία τους να υιοθετήσουν μια νομοθεσία «προστασίας» αναφορικά με τα δικαιώματα των μεταναστών χωρίς έγγραφα. Ωστόσο, η ηθοποιός άσκησε σφοδρή κριτική στον Κουόμο για την απροθυμία του να εφαρμόσει αυτή την νομοθεσία σε πολιτειακό επίπεδο, προσδίδοντάς της έτσι μεγαλύτερο κύρος.

Όπως τόνισε η Νίξον, η ίδια προτίθεται να μετατρέψει την πολιτεία της Νέας Υόρκης σε «προπύργιο του προοδευτισμού» μέσω της ευρείας εφαρμογής αυτών των ευνοϊκών νόμων για τους παράνομους μετανάστες.

«Πρόκειται για ενέργειες που θα έπρεπε να είχαμε κάνει ήδη, και τις οποίες επιθυμούν και οι ίδιοι οι Νεοϋορκέζοι. Αυτός είναι ο λόγος που κατεβαίνω στις εκλογές. Ο χρόνος αναμονής για προοδευτικές αλλαγές στη Νέα Υόρκη έχει εξαντληθεί», είπε στην ομιλία της η Νίξον, σύμφωνα με τη New York Daily News. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 60χρονος Κουόμο, ο οποίος διεκδικεί φέτος μια τρίτη θητεία στον θώκο του κυβερνήτη, έχει κατηγορηθεί από μεγάλη μερίδα των Δημοκρατικών ότι απέτρεψε την εφαρμογή της εν λόγω νομοθεσίας σε πολιτειακό επίπεδο, συνάπτοντας μια αμφιλεγόμενη «συμμαχία» με βουλευτές των Ρεπουμπλικανών. Ο ίδιος πάντως απορρίπτει την κριτική της Νίξον επιμένοντας ότι, κατα τη διάρκεια των δύο θητειών του, η πολιτεία της Νέας Υόρκης αναδείχθηκε στη σημαντικότερη προοδευτική δύναμη στη χώρα!

Στην ομιλία της την Παρασκευή η τηλεοπτική σταρ απαίτησε επίσης περισσότερα χρήματα για τα σχολεία και για την ανάπτυξη πηγών ανανεώσιμης ενέργειας, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ψήφισης νόμων που θα διασφαλίζουν δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες.


Η Νίξον, που κέρδισε ευρεία δημοσιότητα χάρη στον ρόλο της δικηγόρου «Μιράντα Χομπς» στη σειρά «Sex and The City» γνωστοποίησε τις πολιτικές της προθέσεις τον περασμένο Μάρτιο, μέσω ενός βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, όπου εμφανιζόταν μαζί με τη σύζυγό της Κριστίν Μαρινόνι, με την οποία παντρεύτηκαν το 2012.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει τρία παιδιά, τα δύο από τον προηγούμενο γάμο της και έχει βραβευτεί με δύο Τόνι.


protothema.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours