Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εντοπισμού και ανέλκυσης του καταγραφέα πτήσης του Mirage 2000-5 (είναι το λεγόμενο «μαύρο κουτί» στη περίπτωση των επιβατικών αεροσκαφών αντίστοιχα), με την ενδελεχή έρευνά του να ρίχνει φως στα αίτια του ατυχήματος, που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Ο καταγραφέας βρίσκεται καθ'οδόν για την Γαλλία, ώστε να περάσει από ειδικό έλεγχο και να διαπιστωθεί εάν έχουν καταγραφεί όλες οι λεπτομέρειες και τα στοιχεία της πτήσης. Στην Γαλλία, ο έλεγχος θα γίνει στην έδρα της μητρικής εταιρείας του κατασκευαστή της συγκεκριμένης συσκευής καταγραφής δεδομένων πτήσεων.

Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει καθαρό συμπέρασμα για τα αίτια της συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους, με το οποίο έπεσε στη θάλασσα και έχασε την ζωή του ο Γιώργος Μπαλταδώρος.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο χαρακτηρίζεται επιτυχής η μέχρι τώρα προσπάθεια, που έγινε με την συνδρομή ειδικού βαθυσκάφους του ΕΛΚΕΘΕ και ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours