Ο Υφυπουργός Άμυνας της Συρίας, Μαχμούντ αλ-Σάουα, μιλώντας στη Διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα για τη Διεθνή Ασφάλεια, δήλωσε ότι "οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών οικοπέδων της Συρίας".

Μιλώντας στο συνέδριο στη Ρωσία, ο Σύρος υπουργός είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «χρησιμοποιούν διάφορα προσχήματα για να δικαιολογήσουν τη παράνομη παρουσία των αμερικανικών βάσεων και στρατευμάτων τους στο συριακό έδαφος προκειμένου να εδραιωθούν στην περιοχή, ώστε από τη μία να ελέγχουν τα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα της Συρίας και αφετέρου να διαμελίσουν τη χώρα». 

Ο Μαχμούντ αλ-Σάουα συνέχισε λέγοντας ότι οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά το ανθρωπιστικό δίκαιο κατά τη διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία. Σημείωσε δε ότι την ώρα που δυνάμεις της Ρωσίας και του Ιράν επιδίδονταν στον "πόλεμο της φθοράς " καταπολεμώντας το ΙΣΙΣ , την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυαν την παρουσία τους στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Προσθέτοντας 'ότι  "οι παραπάνω παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στα βόρεια της Συρίας, συνοδεύτηκε από την επιθετικότητα που επέδειξαν ΗΠΑ και Ισραήλ απέναντι στο Συριακό καθεστώς, μια βαριά παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου( IHL ) προκειμένου να υποστηριχθούν οι τρομοκρατικές ομάδες". 

Ο Δυτικός συνασπισμός που ηγούνται οι ΗΠΑ και συμμετέχουν περισσότερα από 70 κράτη-μέλη, διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ.

 Τα χτυπήματα του συνασπισμού στο Ιράκ διεξάγονται σε συνεργασία με τις Ιρακινές αρχές  αλλά εκείνα στη Συρία πραγματοποιούνται δίχως την άδεια και την συνεννόηση της κυβέρνησης του Προέδρου Μπασάρ Ασάντ ή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

sputniknews.com


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours