Οι ημέρες που διανύουμε είναι ημέρες που αναβιώνει το παρελθόν, έρχεται σε επαφή με το παρόν και αυτό συμβαίνει όπως ξέρουμε κάθε χρόνο.

Κάθε χρόνο, τέτοια περίπου εποχή, ξυπνούν τα πάθη της εποχής εκείνης,της εβδομάδας του έτους 33 μ.Χ, επανέρχονται στο πεδίο μας τα γεγονότα που οδήγησαν στην καταδίκη, το βασανισμό και εν τέλει στη Σταύρωση του Χριστού....αλλά βέβαια και στην Ανάσταση!(μάλλον αυτό το τελευταίο δεν το είχαν προβλέψει και πιθανός δεν το επιθυμούσαν και πολύ... αλλά τους προέκυψε)

Τα συναισθήματα των ημερών εκείνων ανασύρονται κάθε χρόνο από την αποθήκη των παγκόσμιων συναισθημάτων.

Τα γεγονότα πριν τη Σταύρωση, τα συναισθήματα που οδήγησαν στην σταύρωση δεν χάθηκαν, αποθηκεύτηκαν, αφού οι σκέψεις, οι απειλές των ανθρώπων εκείνων της τότε εποχής, δεν παρέμειναν σκέψεις, μετουσιώθηκαν σε πράξεις και οι πράξεις έγραψαν ιστορία, μια παγκόσμια ιστορία που είναι γεμάτη αίμα, βία, μίσος και φθόνο, μια ιστορία που εδώ και πολλούς αιώνες τη γράφει το αρχέγονο κακό.

Αυτά τα συναισθήματα έχουν γίνει…. save στο νοητικό φάκελο του πλανήτη και με βάση το χρόνο, επανέρχονται στην πραγματικότητά μας με διάφορες εκδηλώσεις, αλλά τάση παρόμοια....και αυτή η τάση είναι η ανθρώπινη δυστυχία.

Αυτά τα πήγαινε-έλα από το παρελθόν στο μέλλον, που σχηματίζει το παρόν μέσα στο πεδίο, γίνονται τακτικά.

Το διάστημα όμως αυτό μέχρι και τις 8 Απριλίου,  η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρική. Μπορείς να το καταλάβεις με έναν απλό τρόπο, αφουγκράζοντας τον ενοχλητικό ήχο που εκπέμπει η σειρήνα των ασθενοφόρων κατά διάρκεια όλης της ημέρας.

Μπορείς να το αντιληφθείς αν δυναμώσεις την ένταση των δελτίων ειδήσεων.(δεν χρειάζεται να κάνουμε κανένα από τα δυο αλλά υπάρχουν απλοί τρόποι να αντιληφθείς αυτά που λέμε παραπάνω) .

Αυτή η τάση των ημερών, να ξυπνήσει δηλαδή μαζικά προϊστορικά άγρια ένστικτά και συναισθήματα, όπως στενοχώριας, (κατά-)θλίψης, οργής, παρεξηγήσεων, φθόνου, ζήλιας, μίσους …..αλλά και να οδηγήσει συνανθρώπους μας στην ακραία μορφή της αυτοκτονίας ή του αιφνίδιου θανάτου, είναι μια απόδειξη ότι τα γεγονότα τότε που εξελίχθηκαν στην Ιερουσαλήμ, στην πραγματικότητα συνέβησαν. 

Διότι, ότι συνέβη την εβδομάδα εκείνη σε επίπεδο συναισθημάτων, το βλέπουμε να φτάνει αναλλοίωτο ή και αναβαθμισμένο ακόμη και στις ημέρες.


Από τη θυσία του Χριστού, την αυτοκτονία του Ιούδα, το φθόνο για την εξουσία των Φαρισαίων που τον καταδίκασαν σε θάνατο, το μίσος και η αχαριστία του μέχρι πρότινος ευεργετημένου πλήθους που ζήταγε το αίμα της θυσίας να πέσει σε αυτούς και τα παιδιά τους, ο πόνος και η θλίψη από την άλλη πλευρά της Μητέρας και των κοντινών Του ανθρώπων .............όλη αυτή η έκρηξη συναισθημάτων μέσα σε μερικά 24ώρα, είναι η κληρονομία των ανθρωπίνων πράξεων που κάθε χρόνο κορυφώνεται αυτές τις ημέρες.

Οι ημέρες εκείνες αποτυπώθηκαν στην ιστορία, σφράγισαν τη συνέχεια του ανθρωπινού γένους, η οποία έλεγε ότι θα χύνεται αίμα αθώων.... η αδικία, το μίσος και ο πόνος θα είναι τα συστατικά κάθε εποχής..... κάθε εποχή θα έχει Γραμματείς και Φαρισαίους, Πόντιους Πιλάτους, την ευμετάβλητη και καθοδηγούμενη μάζα(πλήθος, κοινή γνώμη) αλλά και φωτεινούς ανθρώπους (για να σταυρώνει το πλήθος).

Αυτό γίνετε για αιώνες τώρα, μέχρι και στην εποχή μας, διότι τα αποθηκευμένα αρχεία της δυστυχίας του πλανήτη, ο εχθρός τα ανασύρει σε ορισμένο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!

Και κάθε χρόνο, αυτό το διάστημα, μας υπενθυμίζει την αδυναμία του ανθρώπου μπροστά στο κακό (εχθρό), πόσο επιρρεπείς είναι στο να προκαλέσει το κακό, πόσο εκτεθειμένος είναι το ίδιο το κακό.

Τα συναισθήματα που προσπαθούν να ανασύρουν κάθε χρόνο μέσα στο πεδίο τις ημέρες αυτές, διαλύονται το Σάββατο τα μεσάνυχτα, μέσα μας και αθόρυβα. Οι δυσκολίες των προηγούμενων ημερών, κατά τη διάρκεια των οποίων το πεδίο γύρω μας είναι αντίθετα φορτισμένο, ανακαλούνται. Προσωρινά ίσως. Και αυτό είναι ένα μοτίβο που επαναλαμβάνεται χρόνο με το χρόνο, δεκάδες χρόνια τώρα, μια διαρκείς μάχη του καλού και του κακού. 

Αυτό όμως το έτος , το 2018 είναι ένα ιδιαίτερο έτος..είναι το έτος που το κακό κέρδισε πολλές μάχες,περισσότερες από ποτέ!

Το έτος αυτό, ανασύρονται από το παρελθόν καταστάσεις οι οποίες θα κατευθύνουν τις εξελίξεις. Και όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής, έχουν την εξουσία να προχωρήσουν.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ημέρες μέσα στον Απρίλιο και το Μάϊο, που τις έχουν καρφιτσώσει από πολύ παλιά. Ημέρες που θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που είδαμε πιο πάνω, να επαναφέρουν συγκεκριμένα συναισθήματα-σκέψεις-γεγονότα, σε πολύ συγκεκριμένα κράτη, για να προχωρήσουν σχέδια και αποφάσεις του πρόσφατου παρελθόντος.


Αυτά που σου γράφω παραπάνω και σε κάθε άρθρο, τα λέω σε μια προσπάθεια όχι για να φοβηθείς και να πανικοβάλλεσαι αλλά για τη δύσκολη ώρα, εάν φυσικά έρθει,ώστε να μην πανικοβληθείς.

Να μην τρομοκρατηθείς , αυτός είναι ο σκοπός της στήλης αυτής, να είμαστε εσωτερικά μέσα μας έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε όσο γίνετε πιο νηφάλια και ώριμα μια ή πολλές καταστάσεις που όπως βλέπεις πλέον κι από τις διεθνείς συνθήκες που επικρατούν, είναι προγραμματισμένες να συμβούν.

Ένας λοιπόν τρόπος προγραμματισμού και ελέγχου των πολιτών, είναι μέσα από τον φόβο…μέσα και από το απότομο και ξαφνικό γεγονός που οι προαποφασισμένες «αποφάσεις» παίρνονται την ώρα που εμείς, η κρίσιμη μάζα, βρισκόμαστε σε κατάσταση πανικού, σε κατάσταση συναισθηματικής υπερβολής και φόβου. Αυτή όπως φαίνεται είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιβληθούν τα προαποφασισμένα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες χάους.

Άρα τίποτα δεν γίνετε δίχως τη συμμετοχή μας…αν δε συμμετέχουμε τους χαλάμε τη γιορτή.

Οπότε, όπως άκουσα σε μια πολύ ωραία ομιλία πρόσφατα, όσοι είναι χριστιανοί δεν πρέπει να νιώθουν φόβο, απλά να είναι σε πνευματική και συνειδησιακή εγρήγορση, διότι ειδικά οι χριστιανοί έχουν τα λόγια φωτισμένων ανθρώπων που επιβεβαιώνονται και θα επιβεβαιωθούν έως κεραία. 

Άρα, τα πράγματα δεν είναι ανεξέλεγκτα και ας μοιάζουν από τη φύση τους έτσι...

Συμπέρασμα

Να ακούμε και να ενημερωνόμαστε για αυτά που γίνονται, αλλά όχι να συγχρονιζόμαστε στη συχνότητα τους που μας θέλει φοβισμένους ή μάλλον τρομοκρατημένους. 
Αλλά ούτε νομίζω θα βοηθήσει να μείνουμε αδιάφοροι και απαθείς.

Το Έκτακτο το επόμενο διάστημα, όπως και τα έκτακτα δελτία στο παρελθόν, δε μας συνδέουν με το γεγονός αλλά με το συναίσθημα που αποθηκεύεται ή επαναφέρεται στο συνειδητό μας, παρουσιάζοντας μας μέσα από τις οθόνες το γεγονός, κάτι που καλό είναι όσοι μπορούμε να μην το επιτρέψουμε να συμβαίνει. Δηλαδή ναι μεν να συμμετέχουμε στην πραγματικότητα τους αλλά η  πραγματικότητα αυτή να μην μας αγγίζει στο βαθμό που θα μας επηρεάζει αρνητικά.

Άρα αυτή η στήλη δεν είναι για να τρομάξει ή να φοβίσει..απλά το ξεκαθαρίζω.Rick.


ΥΓ. Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν την σημερινή κατάσταση στη πολύπαθη Συριά...ο κόσμος δεν χωράει μέσα στην εκκλησία και συνωστίζεται έξω στους δρόμους ......αν θες είναι εικόνες της δικής μας χώρας ,από το όχι και τόσο μακρινό μέλλον 


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours