Θυμάσαι την ημέρα που εμβολίστηκε το ελληνικό πλοίο στις 13.2 και φώναζαν όλοι ότι πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία.....;

Δεν πήγαμε..... και όχι μόνο δεν πήγαμε αλλά πήραμε και παράταση.

Τώρα που όλοι κάναμε Πάσχα να υπενθυμίσω σε μερικούς το άρθρο
Θες Να Πάρουμε Αναβολή Μέσα Στο Πεδίο;


Και την παράταση που ζητήσαμε…και που πήραμε.

Αυτό το άρθρο, η έκκληση για παράταση μέσα στο πεδίο δεν είχε να κάνει με τον γείτονα.

Δεν είχε να κάνει με τον ελληνοτουρκικό πόλεμο που τον έχουν φυτέψει από παλιά και προσπαθούν τώρα να μας προγραμματίσουν.

Είχε να κάνει με αφορμές που θα έδινε το υπέδαφος της ελληνικής γης και αφορμές που έδιναν τρίτες χώρες, εκτός Ελλάδος,  δεν είχε άμεση σχέση με πολεμικό γεγονός μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας, αλλά έμμεσα με συνθήκες που στη ροή του χρόνου θα διατάρασσαν ή θα επηρέαζαν και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.


Είχα εντοπίσει και σου έδειξα, ίσως με ακαταλαβίστικο τρόπο, δυο κρίσιμες ημέρες....την 25.3 και 8.4.
Φαινομενικά δεν έγινε τίποτα, αλλά στην πραγματικότητα.... στα μουλωχτά δηλαδή, είχαμε τα εξής:
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ένα σεισμό στην Κρήτη 3,5 και ανήμερα του Πάσχα τρεις σεισμούς σε Παξούς, 3.9  σε Ζάκυνθο 3,8 και Γαύδο 3,0.

Όπως είδες, καμία από αυτές τις δύο ημέρες δεν μας χάλασε το εορταστικό μας τραπέζι και εφόσον τίποτα δεν μας το χάλασε, μετρήσαμε ανάποδα μετά τις 8 Απριλίου και είμαστε μέσα στην αντίστροφη μέτρηση του διαστήματος μέχρι.... κάπου μέσα στο Μαϊο, που θα κριθούν πάρα πάρα πολλά στο παγκόσμιο ....φρενοκομείο.
Δε θέλω να αδικήσω και άλλες φωνές, όποτε δεν γνωρίζω πόσοι πήγαν κόντρα στο ρέμα τη συγκεκριμένη ημέρα, 13.2 και ενώ όλοι έβλεπαν πόλεμο...  αυτοί υποστήριξαν ότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες και τα ευρήματα στο πεδίο που να συνηγορούν σε κάτι τέτοιο.

Καταθέτω το παρακάτω άρθρο, την ημερομηνία, την ώρα και τι γράφτηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας που τα πράγματα ήταν κρίσιμα με την Τουρκία και τα δελτία ειδήσεων μας προγραμμάτιζαν με το φόβο ενός πολέμου και πήρα το "ρίσκο" να σού πω προσωπικά και με αρκετούς κινδύνους για το κύρος της στήλης αυτής,  ότι δεν ήταν ώρα ακόμη για τη σύγκρουση αυτή!
(Μεταξύ μας δεν ήταν και τόσο ρίσκο όταν γνωρίζεις μερικά πράγματα για τη τάξη που υπάρχει ακόμη και μέσα στην αταξία και το χάος.)
Και αυτό το λέω διότι.... ναι πήραμε μια μικρή αναβολή και κάναμε Πάσχα, σουβλίσαμε γιγάντιους και πολυάριθμους οβελίες και μείναμε άυπνοι πίνοντας λίτρα σόδας την ώρα που άλλοι μέτραγαν αντίστροφα για την εισβολή της Τουρκίας.
(βέβαια δεν ξέρω αν για αυτή την αναβολή ανταμείφθηκε η προσπάθεια όλων μας ή ενήργησαν τα "κομάντο" των απόκρημνων βουνών).

Οφείλουμε, όπως και να έχει, να μην είμαστε αχάριστοι και να πούμε ένα ευχαριστώ σε Αυτόν που μας βοήθησε να πάρουμε την χρονική μετατόπιση των γεγονότων και να περάσουμε ένα όμορφο Πάσχα (μέτριο για αυτούς που ήταν όλη μέρα αγκαλιά με τη σούβλα).

Ένα ευχαριστώ, που ο κάθε ένας μπορεί να το εκφράσει με όποιον τρόπο αυτός επιθυμεί.

Το διάστημα όμως που πήραμε την αναβολή δεν είναι για εφησυχασμό, ήταν και είναι για προετοιμασία, ναι να περνάμε όμορφα και να χαρούμε αυτό που τώρα έχουμε, αν μπορούμε να βοηθάμε και αυτούς που έχουν ανάγκη,  αλλά και παράλληλα να προετοιμαστούμε, διότι οι συνθήκες πλέον στο πεδίο είναι ευμετάβλητες, με διαφορετική κάθε φορά κατεύθυνση..πάνε σαν το άνεμο άλλες φορές φυσούν από βόρεια, άλλες από ανατολικά.. δεν υπάρχει πρόγραμμα στην κατεύθυνση τους.

Υπάρχουν 72 κάπως παράξενες ώρες που καταλήγουν σε μια μεγάλη γιορτή μέσα στον Απρίλιο.

Αυτή τη φορά μιλάμε για Ελλάδα και περιοχές κοντά σε αυτή.

Η ενότητα ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ sto ministry, εκεί όπου αναρτούνται τα ουσιαστικότερα άρθρα του site, μέσα στα πολλά που αναφέρονται και μαθαίνουμε όλοι μας, είναι όσο το δυνατόν να μην φοβόμαστε.

Είναι η σημαντικότερη ενότητα που διαβάζοντας τη μας θωρακίζει σιωπηλά για αργότερα.
Διαβάζοντας αυτή την ενότητα και φυσικά και άλλα site  που φιλοξενούν αποκλειστικά τέτοια θέματα, γίνεται μια μυστική διεργασία μέσα μας, που τώρα μπορεί να μην την καταλαβαίνουμε αισθητά, αλλά αργότερα όταν το απαιτήσει ο καιρός, θα δούμε πόσο πραγματικά έχουμε δυναμώσει και οχυρωθεί μέσα μας που θα εκπλαγούμε.
Και κατά αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε ανεπηρέαστα με συγκροτημένη και ώριμη σκέψη να βοηθήσουμε και τους γύρω μας. 

Με λίγα λόγια, η ενότητα ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, μας υποδεικνύει ότι υπάρχει κάτι σημαντικότερο από την υλική αυτάρκεια και τις αποθήκες τροφίμων τις δύσκολες ημέρες...και αυτό είναι η ψυχική αυτάρκεια και οι πνευματικές μας αποθήκες, οι οποίες καλό είναι να είναι γεμάτες σε στιγμές δύσκολων αποφάσεων..... 
αλλά η ενότητα αυτή μας λέει ακόμη και κάτι καλύτερο:
..... ότι εάν μελετήσουμε και υιοθετήσουμε, στο βαθμό που μπορεί ο κάθε ένας από εμάς, το περιεχόμενο των άρθρων αυτών, θα αποφύγουμε τα πολλά άσχημα και στραβά που έχουν κανονιστεί μέσα στο πεδίο και αν το κάνουμε και πολλοί....τότε ο μαύρος καβαλάρης που είναι πάνω από τη χώρα μας θα περάσει δίπλα από αυτή και δεν θα μας αγγίξει.


[Αυτό το τελευταίο αν και είναι κάπως δύσκολο διότι χρειάζεται τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων, είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο.]

Και όπως πολύ σωστά είπε κάποιος φωτισμένος γέροντας, οι αποθήκες τροφίμων με ένα σεισμό είναι άχρηστες, η πνευματική αυτάρκεια αντίθετα και οι ψυχικές αποθήκες που θα γεμίσουμε το προηγούμενο διάστημα δεν φθείρονται ούτε γκρεμίζονται.

Τώρα κατά τη γνώμη μου, το αρμονικό και το σοφό μάλλον θα είναι κάποιος να συνδυάσει και τα δύο.

Και μεταξύ μας, δεν ξέρω τι θα είναι πιο δύσκολο το διάστημα αυτό, εάν φυσικά σαν πλανήτης συνολικά του επιτρέψουμε να έρθει, οι συνθήκες πείνας στη χώρας μας ή οι συνθήκες που θα επικρατούν γύρω και έξω από αυτήν;


Rick.

Share To:

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Γι΄αυτά τα άρθρα σε διαβάζω, ρίχνουν λίγο φως στα σκοτεινά γεγονότα που εκτυλίσσονται γύρω μας.Όμως ο μαύρος καβαλάρης που έχει εγκατασταθεί από πάνω μας και κόβει βόλτες, άρπαξε το ίδιο διάστημα 2 αιχμαλώτους και 1 νεκρό.Ο τελευταίος έπεσε πάνω στον 25ο παράλληλο, το σημείο χωρισμού του Αιγαίου που επιδιώκουν οι Τούρκοι κι αυτό δε μου φαίνεται καλό σημάδι.Απ΄την άλλη, περνάει κι ο Αη-Γιώργης στις 23, όπως πέρασε και τότε στον θρύλο κι αφού προσευχήθηκε, ημέρωσε τον δράκο και ελευθέρωσε την βασιλοπούλα που ετοιμαζόταν να την φάει...Και είπε στους κατοίκους εκείνης της πόλης που τη ρήμαζε ο δράκος, αν θέλουν να σώζονται, να πιστέψουν στον Χριστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή