ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.....


Και μας απαντούν: Αληθώς ο Κύριος!

Με τα λόγια αυτά επιβεβαιώνουμε προφορικά το αληθές του γεγονότος, τότε, 2000 και κάτι χρόνια πριν, στη περιοχή των  Ιεροσολύμων.

Πώς όμως συνδυάζεται το Χριστός Ανέστη με το Ελλάς Ανέστη;

Η "Μεγάλη εβδομάδα" της Ελλάδος, όπως φαίνεται, έχει μεταβαλλόμενη κάθε φορά χρονική διάρκεια. Ιστορικά η χώρα μας έχει περάσει πολλές "Μεγάλες εβδομάδες"….. μήνες, χρόνια παθών και που φαινομενικά για λίγο έμοιαζε να πεθαίνει, αλλά τη στιγμή εκείνη που πανηγύριζαν το τέλος της και τοποθετούσαν τους φρουρούς στον τάφο της φοβούμενοι μήπως και έρθουν καλοθελητές και χαλάσουν το πανηγύρι τους, αυτή η Ελλάδα, ανασταινόταν από τους νεκρούς, από τα νεκρά κράτη και όχι μόνον αυτό, αλλά πολλά από αυτά τα κράτη αργότερα τα τράβηξε από τον Άδη του μεσαίωνα και του σκοταδισμού και τα οδήγησε στο φως του πολιτισμού των αξιών και της γνώσης.

Οπότε, όσους φρουρούς κι αν έχουν στείλει εδώ στην Ελλάδα για να διασφαλίσουν ότι δεν πρόκειται να αναστηθεί για άλλη μια φορά η χώρα, είναι πλέον ιστορικά διατυπωμένο και μαθηματικά επιβεβαιωμένο, ότι θα αποτύχουν.

Όσοι λοιπόν πιστεύουν στις ευχές που λέμε σήμερα, πιστεύουν ότι ο Χριστός όντος Ανέστη, εκ των νεκρών συνέβη αυτό, το 33 μ.Χ. στην Ιερουσαλήμ και νίκησε το θάνατο και μας μετέφερε πως θα το κάνουμε και εμείς, τότε επίσης θα πρέπει να πιστεύουμε και στο Ελλάς Ανέστη.

Πως συνδυάζονται αυτά τα δύο;

Συνδυάζονται απόλυτα….

Διότι το μέρος από το οποίο ο Χριστός νίκησε το θάνατο, το μέρος από το οποίο μας μετέφερε το μήνυμα την νίκης μέσα από το ναό της Αναστάσεως, είναι γεμάτο σκαλισμένες ελληνικές επιγραφές!!!!

Μόνο ελληνικές!!

Ούτε Αγγλικές, ούτε Ιταλικές, ούτε Γαλλικές, ούτε Γερμανικές, ούτε Ρωσικές,,,, ούτε Ιουδαϊκές…..

Οι επιγραφές που κοσμούν το κουβούκλιο του Πανάγιου τάφου, είναι ελληνικές επιγραφές,η σοφία της ελληνικής γλώσσας.

Είναι το σημάδι που μένει αναλλοίωτο 20 αιώνες τώρα, είναι η υπογραφή που σφράγισε τη πορεία της χώρας, μια διαδρομή παρόμοια με αυτή του Χριστού, από το ωσαννά στο άρον άρον σταύρωσον και έπειτα στο... αληθώς Θεού Υιός ήν.

Η εξ-άσκηση της "Μ. εβδομάδας" για τη χώρα μας, που κρατάει για πολλούς και διάφορους γνωστούς και άγνωστους λόγους αρκετά χρόνια τώρα [ μπήκαμε αισίως στο 8ο έτος (μετρώντας από τις 23 Απριλίου 2010)] είναι η προετοιμασία μας για να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλων αυτών που ο κόσμος πλέον μοιάζει να μην μπορεί να αποφύγει αλλά ίσως και να διαχειριστεί. 
(Όπως είπε και μια φίλη, ακόμη και την Κωνσταντινούπολη να μας δώσουν είμαστε ικανοί να την καταστρέψουμε όπως καταστρέψαμε με τις επιλογές μας και τη χώρα)


Το φετινό Χριστός Ανέστη του έτους 2018 μοιάζει ιδιαίτερο, πέφτει επάνω σε μια χρονική συγκυρία όπου η διπλή πασχαλιά δίνει μια ξεχωριστή νότα για τη συνέχεια.

Η 8η Απριλίου, του 8ου έτους από την έναρξη της κρίσης, δεν είναι απλά άλλη μια ημέρα, ή απλά άλλο ένα ακόμη Πάσχα που κατά τύχη φέτος έπεσε νωρίς. Ήδη σήμερα έκαναν την εμφάνιση τους μερικά σημάδια…οπότε θα τα αφήσουμε να ωριμάσουν μέσα στην αδιάκοπη ροή του χρόνου, μετρώντας το επόμενο πολύ ιδιαίτερο διάστημα μέχρι τα μισά του 5ου.

Χριστός Ανέστη

Να το έχουμε κατά νου….. μέσα στον καθημερινό πόλεμο του νου..... που διεξάγεται και θα διεξαχθεί με μεγαλύτερη σφοδρότητα το επόμενο διάστημα, να το θυμόμαστε στα εύκολα και να το θυμόμαστε και στα δύσκολα. 
Διότι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία πιο πάνω, το ανηφορικό, δύσκολο και μακρύ μονοπάτι του Γολγοθά, οδηγεί  στη κορυφή του βουνού που είναι ο σταυρός, στο αποκορύφωμα της θλίψης και του πόνου... αυτό όμως το αποκορύφωμα πιο έντονο αλλά μικρότερο σε διάρκεια, οδηγεί και στη φωτεινή σπηλιά, δηλαδή στην Ανάσταση...

Ελλάς Ανέστη...Rick.
Share To:

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Δεν είναι απορίας άξιο που τα μνημεία που συνδέονται με την γήινη παρουσία του Χριστού τα διαχειρίζονται ελληνικά χέρια;Παρότι το Βυζάντιο που κατείχε τα μέρη και τα ανέδειξε, κατέρρευσε...Παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς...Παρότι το νέο ελληνικό κράτος είναι ανίσχυρο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, για να ορίζει τόσο σημαντικά μνημεία για τους πιστούς της κυρίαρχης θρησκείας του δυτικού κόσμου...Παρά την ανικανότητα και την αδύναμη πίστη των πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών μας...Φαίνεται θέλημα Θεού και είναι η πίστη των απλών και ανώνυμων ανθρώπων, ιερέων και λαϊκών που κρατάει τη σύνδεση ζωντανή...Η πίστη κρατάει την κτήση...Και η ανάσταση της Ελλάδας συνδέεται μ΄αυτό, την ενδυνάμωση της πίστης.Άλλωστε ο Θεός τά ΄φερε να μην έχουμε αλλού να στηριχτούμε, έχουν απομυθοποιηθεί όλοι και όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή