Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι : «Έχουμε αδιάσειστες ενδείξεις ότι πρόκειται για άλλη μια παράσταση και ότι οι μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας μιας χώρας που προσπαθεί να είναι στην πρώτη γραμμή της ρωσοφοβικής εκστρατείας, εμπλέκονται σε αυτή την παράσταση».

Ρώσοι ειδικοί εξέτασαν τον τόπο της υποτιθέμενης επίθεσης στην πόλη Ντούμα της Συρίας και δεν βρήκαν ίχνη χημικών όπλων. Ο κ. Λαβρόφ, ωστόσο, δεν ανέφερε τη χώρα που ισχυρίζεται ότι αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη ρωσοφοβική εκστρατεία.. 


Οι παρατηρήσεις του υπουργού εξωτερικών έρχονται μετά τις δηλώσεις των ΗΠΑ και αρκετών σύμμαχων της του κατηγόρησαν τη Δαμασκό ότι χρησιμοποίησαν χημικό αέριο κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στη Ντούμα, σκοτώνοντας περίπου 70 άτομα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τράμπ κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία και το Ιράν ότι βοηθούν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ και υποσχέθηκαν να λάβουν απόφαση μέσα σε 48 ώρες σχετικά με την απάντησή τους στην εικαζόμενη επίθεση χημικών όπλων, απειλώντας να ξεκινήσει μια νέα πυραυλική επίθεση στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών, οι εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ξεκίνησαν για τη Συρία "όχι πολύ γρήγορα και χωρίς υπερβολικό ενθουσιασμό" και αυτό συνέβη μόνο υπό την πίεση της Ρωσίας και της Συρίας. 
Και σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο Πρέσβης της Ρωσίας, Αλέξαντερ Ιακοβένκο, ισχυρίστηκε ότι τα Λευκά Κράνη που χρηματοδοτούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «διάσημα για παρόμοιες συκοφαντικές επιθέσεις » στη Συρία.

Όπως είπε: «Οι αρχές της Συρίας κατηγορήθηκαν αμέσως για τη φερόμενη επίθεση με χημικά, δεν ζητήθηκαν αποδείξεις και δεν τέθηκαν ερωτήσεις. Νομίζω ότι τα συμπεράσματα αυτά βασίστηκαν στα κοινωνικά μέσα. Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας επισκέφτηκαν το σημείο και δεν βρήκαν κανένα είδος χημικών ουσιών εκεί αλλά και στα τοπικά νοσοκομεία δεν βρέθηκαν ίχνη χημικής δηλητηρίασης».

Και πρόσθεσε ότι «Μας ενδιαφέρει να συναντήσουμε εμπειρογνώμονες στην περιοχή για να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες δοκιμές. Κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης, οι εμπειρογνώμονες του OPCW θα βρίσκονται αύριο στο σημείο. Θα θέλαμε να επισκεφθούν τον τόπο του υποτιθέμενου συμβάντος και να πάρουν δείγματα , όχι μόνο να μελετούν εικόνες και ιστορίες κοινωνικών μέσων ».

Με πληροφορίες από express.co.uk και twitter
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours