Σοβαρό περιστατικό με δυο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε στη Χίο, όταν ένας κάτοικος του νησιού ηλικίας 41 έτους, ήρθε στα χέρια με τρεις Ιρακινούς παράτυπους μετανάστες, ηλικίας 23, 31 και 33 ετών στη ΒΙΑΛ.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες οι άνδρες συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα ο Έλληνας να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά στο κεφάλι, ενώ αμυχές προκλήθηκαν και στο πρόσωπο του 23χρονου.


Μόλις το περιστατικό έγινε γνωστό παραλίγο να προκληθεί γενικευμένη σύρραξη, καθώς στο σημείο συγκεντρώθηκαν 10 κάτοικοι του νησιού και 30 παράτυποι μετανάστες που λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια, αλλά τα χειρότερα απετράπησαν χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας που διέλυσε τους συγκεντρωμένους.
Το ανησυχητικό περιστατικό σημειώθηκε στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας. Την ίδια ώρα σε ένα άλλο επιβαρυμένο από τις μεταναστευτικές ροές νησί, αυτό της Λέσβου, ομάδα Ιρακινών συνεπλάκησαν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.
Οι συγκρούσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του νυχτερινού ιατρείου του καταυλισμού κοντά στη βόρεια πύλη του χώρου, όταν κάποιοι μπήκαν σε αυτό για να προστατευθούν, αλλά εντέλει δέχθηκαν επίθεση.Σημειώνεται ότι η κατάσταση λόγω των συνεχών και αυξανόμενων ροών στον καταυλισμό είναι εκρηκτική, καθώς η υποδομή του είναι για 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες και φιλοξενούνται περί τους 6.300.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours