Αισίως φτάσαμε 3 ημέρες πριν το Πάσχα. Για να το πούμε καλύτερα πριν τη διπλή Πασχαλιά.

Είχαμε κάνει ένα κάλεσμα πριν μερικές ήμερες με αίτημα να πάρουμε αναβολή μέσα στο πεδίο.

Δεν ξέρω τι καταφέραμε, έχουν απομείνει 3 ημέρες ακόμη μέχρι να δούμε τι κάναμε. (Δεν σημαίνει ότι θα έρθουν όλα τούμπα την ημέρα εκείνη, πιθανός θα χρειαστούν αρκετές ημέρες που θα μετράνε ανάποδα για να συμβεί κάτι τέτοιο, ώστε να ωριμάσουν τα πράγματα).

Είναι ημέρες γιορτινές…αλλά είναι και ημέρες κρίσιμες.

Το ένα ταιριάζει μαζί με το άλλο, το ένα ίσως συμπληρώνει το άλλο, αφού το να ζεις στο πνεύμα των ημερών (όσο αυτό είναι δυνατό αφού ο πόλεμος του νου κορυφώνεται το διάστημα αυτό) και να αισθάνεσαι παράλληλα το βαρύ κλίμα αυτών που βλέπουμε στις οθόνες μας να συμβαίνουν σε γη, θάλασσα και αέρα, είναι μια κινητήριος δύναμη που αθόρυβα μας προετοιμάζει και μας οχυρώνει εσωτερικά. Στο βαθμό που ο κάθε ένας μπορεί να το κάνει φυσικά, να εκμεταλλευτεί δηλαδή όσο το δυνατόν καλύτερα την υπάρχουσα γεωπολιτική αστάθεια αλλά και κατανυκτική ατμόσφαιρα της περιόδου αυτής.

Δεν ξέρω εάν είναι η τελευταία μας ευκαιρία, εάν καταφέραμε να γυρίσουμε τούμπα το παιχνίδι, μακάρι ,από Άλλον εξαρτάται, αλλά έχω συγκεντρώσει σοβαρά στοιχεία και για τον Απρίλιο και για τον Μάιο.

Υποκλοπές μέσα από το πεδίο…. κάπως έτσι λέγεται.

Αν πράγματι πήραμε αναβολή στο χρόνο, δεν θα δούμε μετά τις 8 Απριλίου και μέσα στο μήνα αυτό να ταρακουνιέται το πολιτικό σύστημα….απλά να πούμε ότι έχει ξαναγίνει. Δεν θα ακούσουμε τη λέξη "επέκταση" από επίσημα χείλη.

Δεν θα ακούσουμε καμία φωνή του πολέμου από τα ΜΜΕ το Μάιο, διότι ο 5ος είναι ίσως ο κρισιμότερος μήνας του 2018, διότι για να ακουστεί αυτή η φωνή θα πρέπει να πάνε όλα στραβά, οι εμπλεκόμενες πλευρές, συγκεκριμένα κράτη, οι επαφές μεταξύ αυτών, πιθανά ή σκόπιμα αδιέξοδα, θα διχάσουν.

Το Μάιο ολοκληρώνονται ημέρες που μετράνε αντίστροφα από παλιά, από τότε που φύτεψαν την ιστορία του μέλλοντος και προσπαθούν να τη ρυθμίσουν με βάση τον προσεκτικό σχεδιασμό τους.

Αυτός ο σχεδιασμός όμως και αυτό πιστεύω θα έρθει η στιγμή που θα το μάθουμε όλοι, ρυθμίζετε από εμάς και ίσως αργότερα να δούμε τις ευκαιρίες που είχαμε και δεν τις αρπάξαμε από τα μαλλιά για να αποτρέψουμε ή να μετριάσουμε τη σφοδρότητα μιας ενδεχόμενης πιθανός και αναπόφευκτης, με τα τωρινά δεδομένα, σύγκρουσης.

Όμως ξέρεις κάτι; 

Και αναβολή να μην πάρουμε….δεν είναι όλα μαύρα.

ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ…μοιάζουν μαύρα ναι.... αλλά θυμήσου κάτι μιας και είμαστε σε mood Αναστάσιμο.

"Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενής…"

Έτσι είπε τότε ο ίδιος ο Χριστός, γνωρίζοντας το τι θα περνούσε στα χέρια "ανθρώπων" και αυτό είναι το μεγαλύτερο δίδαγμα που κάλο είναι να έχουμε κατά νου, αν και όταν όλα θα πάνε όπως δεν θα θέλουμε να πάμε.
(.....και συνήθως εκεί που δε θέλουμε να πάμε, κρύβεται κάτι όμορφο... άλλα η άρνηση μας μπροστά στο αβέβαιο και η προσκόλληση μας στο σίγουρο και το σταθερό, μας καλύπτει τα μάτια της ψυχής και συννεφιάζει το τοπίο..αλλά όπως πολύ σωστά λένε, πίσω από τα σύννεφα πάντα υπάρχει ο ήλιος)

Όπως Εκείνος λοιπόν προς στιγμήν δίστασε μπροστά σε αυτά που θα περνούσε, έτσι και εμείς διστάζουμε...
Όπως Εκείνος δάκρυσε, έτσι και εμείς ίσως να δακρύσουμε...
Όπως Εκείνος γνώριζε,  έτσι και εμείς γνωρίζουμε….μέσα μας πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ότι αργά η γρήγορα τα λόγια φωτισμένων ανθρώπων θα εκπληρωθούν.

Και για όσους έχουν διαβάσει τα λόγια αυτά δεν είναι όλα μαύρα...…ή να το πούμε αλλιώς, δεν υπάρχει μόνο η Σταύρωση στο πρόγραμμα. 
Δεν υπάρχουν μόνο τα πάθη και οι δυσκολίες που θα περάσουμε, δεν υπάρχουν οι Γραμματείς και Φαρισαίοι σύμμαχοι μας και οι Ρωμαίοι γείτονες μας που μας κατηγορούν, μας απειλούν, μας χλευάζουν, μας μαστιγώνουν,διαμοιράζουν τα υπάρχοντα μας και απαιτούν-ζητούν τη Σταύρωση τη χώρας και του καθένα από εμάς ξεχωριστά, άλλωστε αυτοί θα δουν τους «ναούς» τους να γκρεμίζονται και να μην μένει πέτρα πάνω σε πέτρα.

Στο πρόγραμμα είναι και η Ανάσταση, όλων μας, εσωτερικά μέσα μας αλλά και της χώρας.

Επηρεασμένος από το κλίμα των ημέρων κάνω κάποιες αναφορές για μερικούς ίσως μεσαιωνικές ή ουτοπικές, συνδυάζοντας το τότε με το τώρα, αλλά εάν κατάλαβα κάτι σε όλη αυτή την αναζήτηση μου, είναι ότι παρελθόν μας μιλάει για το παρόν και μας ψιθυρίζει το μέλλον.

Οπότε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με ή χωρίς την επιτάχυνση των εξελίξεων…..φόρα τα καλά σου.

Και έχουμε πολλά καλά κρυμμένα μέσα μας, απλά όλο το παιχνίδι είναι στημένο να φαίνεται μόνο ο κακός μας εαυτός, οι αστοχίες μας μέσα στο πεδίο…και όταν προβάλλονται συνέχεια και μονάχα αυτά καλύπτεται ο καλός μας εαυτός, αυτός που θάψαμε τα προηγούμενα χρόνια ή μας έβαλαν να θάψουμε.

Αυτά όμως τα καλά που μας έβαλαν με περίτεχνο και προηγμένο τεχνολογικά τρόπο να θάψουμε, είναι σπόρος, που ενώ νομίζουν οι «εγκέφαλοι» ότι τον έθαψαν, αυτός, με μυστική και παράξενη καλλιέργεια μέσα από γεγονότα και δύσκολες καταστάσεις και μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο, θα βλαστήσει.

Όσο λοιπόν και μαύρα να μας τα παρουσιάσουν το επόμενο διάστημα, όσο σκοτεινά και να μοιάζουν με τις αισθήσεις μας τα πράγματα….δεν είναι τόσο σκοτεινά και τόσο μαύρα, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θυμόμαστε. 
Και δεν είμαστε μόνοι μας σε όλο αυτό...
Δεν είμαστε μόνοι μας.....

Ελπίζω να μην χρειαστεί να τα ξαναπούμε μέσα στο Πάσχα, οπότε Καλή Ανάσταση σε όλους και καλή Ανάσταση στον σπόρο μέσα μας που "πέθανε".
Rick.
Share To:

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Σε διαβάζω καιρό και βρίσκω πολύ διαφωτιστικά αυτά που γράφεις.Θα ήθελα κάποιες φορές να πω μια γνώμη, αλλά δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με τα σχόλια.Δεν έχω δει άλλα.Tο μέιλ είναι ορατό;Κάνω λοιπόν μια δοκιμή...Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή