Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε στο CNN TURK την Πέμπτη, ότι ο στρατός της χώρας του θα τερματίσει την επιχείρηση στη Αφρίν της Συρίας στις αρχές Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία και το Ιράκ θα διεξάγουν κοινή διασυνοριακή επιχείρηση κατά της ένοπλης ομάδας του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και η οποία μπορεί να ξεκινήσει μετά τις 12 Μαΐου.

"[Θα]διεξάγουμε κοινή επιχείρηση εναντίον του PKK μαζί με την κυβέρνηση του Ιράκ. Η διασυνοριακή επιχείρηση μπορεί να λάβει χώρα μετά τις εκλογές στο Ιράκ, στις 12 Μαΐου."

Η Άγκυρα ξεκίνησε την επιχείρηση Κλαδί Ελιάς στην Αφρίν, επιδιώκοντας την «εκκαθάριση» των Τουρκικών συνόρων με τη Συρία από τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG). Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι το YPG συνδέεται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), που συγκαταλέγεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Τουρκίας.

Η Δαμασκός έχει καταδικάσει κατηγορηματικά την επέμβαση αυτή της Άγκυρας, θεωρώντας τη ως μια επίθεση στην κυριαρχία της Συρίας.

Η Μόσχα με τη σειρά της, παρότρυνε όλα τα μέρη να τηρήσουν αυτοσυγκράτηση, ζητώντας παράλληλα τον σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

sputniknews.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours