Όλο και πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι εκατοντάδες ισλαμιστές αντάρτες που έχουν ενσωματωθεί στις ένοπλες ομάδες που πολεμούν τους Κούρδους στο Αφρίν και υποστηρίζονται από την Τουρκία(όπως αυτή  του ελεύθερου Συριακού Στρατού FSA) είναι πρώην μαχητές του ISIS. 


Σύμφωνα με συριακές πηγές, η σταδιακή ανατροπή του ISIS σε όλη τη βόρεια και ανατολική Συρία από τα μέσα του 2016 έως τα τέλη του 2017, ώθησε εκατοντάδες ισλαμιστές τρομοκράτες να φύγουν προς την Τουρκία, αφού πρώτα παραδόθηκαν στις στρατιωτικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονταν από την Τουρκία στο Χαλέπι.

Κάτω από τον έλεγχο των τουρκικών στρατιωτικών αρχών, οι ισλαμιστές τρομοκράτες επανεκπαιδεύτηκαν και εγκαταστάθηκαν στις τάξεις των ενόπλων τμημάτων της αντιπολίτευσης της Συρίας και υπέρ της Άγκυρας, όπως είναι ο ελεύθερος συριακός στρατός(FSA) και η οργάνωση Faylaq al-Sham.

Τώρα, κάτω από την διοίκηση των Τούρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, αυτοί οι «πρώην-μαχητές του ISIS» επιτίθονται εναντίων των Κούρδων της Συρίας που υποστηρίζονται από την Αμερική στην περιοχή Αφρίν στο Χαλέπι.

Παρακάτω είναι μια φωτογραφία που δείχνει δύο εικόνες του ίδιου ατόμου - η μία εικόνα αριστερά τον δείχνει όταν ήταν μαχητής του ISIS και στην άλλη εικόνα δεξιά τον δείχνει τώρα που έγινε «μετριοπαθής» επαναστάτης, στην υπηρεσία των δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Τουρκία.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours