Όπως αρκετοί έχουν καταλάβει η στήλη αυτή γίνεται προσπάθεια να μην ασχολείται με τα κόμματα και την πολιτική γενικά. Δεν τηρείται μια ισοπεδωτική στάση απέναντι στην πολιτική, γνωρίζοντας πλέον ότι η πολιτική κάθε κράτους είναι ένας δούρειος ίππος, έχει καταντήσει να είναι εξάρτημά μιας μεγαλύτερης μηχανής, που οι μηχανικοί αν δουν ότι το εξάρτημα δεν δουλεύει σωστά…προς όφελος της μηχανής, σπεύδουν και το αντικαθιστούν….οπότε δεν έχουμε μια ανεξάρτητη πολιτική παρά μόνο διεκπεραίωση σχεδίων και συμφερόντων, πολλά από τα όποια εισάγονται.

Η πρόσφατη τοποθέτηση του εκπροσώπου του Ποταμιού είναι εδώ για όποιον θέλει να τη διαβάσει.

Επειδή είναι κάτι που δυστυχώς είναι πιθανό να προλάβουμε και να το ζήσουμε, η πολυπόθητη αναθεώρηση του Συντάγματος είναι η μετάβαση στην Νέα αποχή.
Άνοιγμα Τσιπρα σε Φώφη Γ.


Δε γίνετε το κράτος να μπει σε νέα εποχή δίχως να εκπληρωθεί η ογδόη εντολή (και όχι άποψη των πολιτών όπως μας λένε) για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεμβαίνει στη συζήτηση που γίνεται τελευταία για την αναθεώρηση του Συντάγματος και παραθέτει 11 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός.

Διαβάζοντας τις προτάσεις, αρχικά λες ωραία, σύμφωνοι, είναι πράγματα που όντος πρέπει να γίνουν.

ΟΜΩΣ…

Κατά τη συνήθη λογική και τακτική τέτοιων εγχειρημάτων, που χρησιμοποιούνται για τη μετάβασή μας σε μια άλλη εποχή μακρυά από την παρούσα μεσαιωνική που κάποιοι λένε ότι ζούμε τώρα, υπάρχει η εξής ρήση.... ένα ψέμα, ανάμεσα σε δυο αλήθειες, δημιουργούν τρεις αλήθειες.

Δηλαδή ένας πολύ ωραίος τρόπος να επηρεάσω τη γνώμη του άλλου είναι να κρύψω κάτι που θέλω να περάσω ανάμεσα σε αλήθειες,σε πολλές αλήθειες, όσες περισσότερες είναι οι αλήθειες που παρουσιάζω τόσο περισσότερο θα είναι κρυμμένο αυτό που θέλω να περάσω.

Η ογδόη λοιπόν «εντολή» λέει:


8.Οι ιεράρχες να μην παρεμβαίνουν στην πολιτική. Να μην καθορίζουν το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και να μην στέκονται εμπόδιο(!!!) στην διεύρυνση των δικαιωμάτων.

Αυτό ακριβώς που αναφέρει(επιβάλει) και η ΕΕ, με διαφορετικά όμως λόγια στην έκθεση Λούνατσεκ.


Αξιότιμε  κ. Θεοδωράκη....

Το Σύνταγμα της Ελλάδος μπορεί να έχει καταντήσει κουρέλι και να καταπατείται καθημερινά με ποικίλους τρόπους ειδικά στην εποχή των μνημονίων, αλλά δεν θα αλλάξει επειδή το θέλετε εσείς, επειδή το θέλουν αυτοί που σας έβαλαν να το αλλάξετε με τον τρόπο που αυτοί θέλουν.

Το Ελληνικό Σύνταγμα δε θα αλλάξει από εσάς γιατί είστε συνειδητοί ή ασυνείδητοι συνεργάτες όλων αυτών που θέλουν να καταστρέφουν τις κολόνες που στηρίζουν τη χώρα μας.

Το Ελληνικό Σύνταγμα θα αλλάξει όταν, όπως μας πληροφορούν οι πάντα έγκυροι και άξιοι πρόγονοί μας, η των εκείνων ημερών πολιτική ηγεσία πατήσει το πόδι της στην Κωνσταντινούπολη, μια ηγεσία που μάλλον δε θα έχει καμία σχέση με εσάς και το υπάρχων πολιτικό σύστημα , όπως  και εσείς δεν θα έχετε καμία σχέση με την ελληνική ιστορία, φυσικά όχι μόνο εσείς αλλά όλοι όσοι εργάζονται στην κατεύθυνση που κινείστε και εσείς. 

Δεν τους τσουβαλιάζουμε όλους τους πολιτικούς, απλά έρχεται η ώρα που θα αποκαλυφθεί ο ρόλος όλων σας εκεί μέσα, ένας ρόλος που μπορεί να κ΄πως υπεύθυνος και υπέρ της χώρας ή αντίστροφα υποκινούμενος κατά της χώρας.

Οι πολίτες και ο λαός, όσοι δηλαδή ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί το ρόλο σας, το ρόλο που παίζουν πολλοί και όχι μόνο βουλευτές, την κατάλληλη στιγμή θα σας πει αν συμφωνεί ή όχι με τις ιδέες σας….με την αναθεώρηση του συντάγματος που βιάζεστε να πραγματοποιηθεί, διότι όπως και σε όλα τα άλλα πράγματα στην πολιτική δεν υπάρχει χρόνος....μας κυνηγάει λέτε ο χρόνος και κάτω από την πίεση του χρόνου πέρασαν στα γρήγορα διατάξεις και νομοσχέδια...

Ο λαός είναι πολύ πιθανό να δείξει εμπράκτως την ευγνωμοσύνη του στο κοινοβουλευτικό σας έργο…όταν οι εξελίξεις σας τραβήξουν το πέπλο που καλύπτει το "κύρος" σας και τα έργα σας…αφού αγνοείτε συστηματικά κάτι ουσιαστικό , ότι η πολιτική στη μεταπολίτευση της Ελλάδος, για πολλούς λόγους τους οποίους απαριθμούμε τακτικά, έχει πεθάνει.

 Η πολιτική έχει πεθάνει και δεν το έχετε καταλάβει, αυτό ίσως είναι το χειρότερο, η θέση στην οποία βρίσκεστε μερικοί από εσάς και δεν το ξέρετε, σας φτύνουν και νομίζετε ότι…

Διάβασε τις 11 προτάσεις παραπάνω του συνασπισμού "Κίνημα αλλαγής"και πάμε να δούμε ανάποδα μερικές από αυτές τις παρεμβάσεις και τι συμπέρασμα μπορούμε να εξάγουμε.

Διαβάζοντας ανάποδα τις δικές σας προτάσεις, μας περιγράφετε το τωρινό πολιτικό σύστημα ως εξής:

1.Οι υπουργοί μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν ελέγχονται για τις πράξεις τους και παραγράφονται τα αδικήματα τους

2. Οι βουλευτές καλύπτονται πίσω από την βουλευτική ασυλία

3.Οι δικαστές είναι εντολοδόχοι της κυβέρνησης και η ηγεσία της Δικαιοσύνης καθορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό

4.Οι εκλογές γίνονται όποτε βολεύει τη κυβέρνηση

5.Έχουμε ανισόρροπο πολιτικό σύστημα

6.Οι βουλευτές εξαρτώνται από τους καναλάρχες

7.Τα κόμματα καταδυναστεύουν το δημόσιο και οι παρατάξεις τα Πανεπιστήμια

8.Τα κόμματα τόσα χρόνια δανείζονταν δίχως όρια, ξόδευαν μαύρα και ανεξέλεγκτα χρήματα.

Μάλιστα.....

Η κατάσταση που θέλετε να αναθεωρήσετε διαβάζοντας την ανάποδα μας δείχνει το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης και όσων το υπηρέτησαν και που με μερικούς από αυτούς αυτή τη στιγμή συνεργάζεστε!!! 

Οι παραπάνω 8 προτάσεις, αποτελούν τα 8 βασικά υλικά της συνταγής που συνθέτουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα αυτή τη στιγμή, το οποίο όπως λέτε, μας έφτασε ως εδώ και το αποκαλείται Δημοκρατία. 
Αυτό είναι λοιπόν Δημοκρατία;
Αυτό λέγεται Δημοκρατία και αξιοκρατία ή αυτό επιθυμούν οι εργοδότες σας να είναι η Δημοκρατία, ώστε αργότερα(στο άμεσο μέλλον) να φέρουν άλλη μορφή πολιτεύματος, την ηλεκτρονική μοναρχία;

Μας μιλάτε για αναθεώρηση την ώρα που συνεργάζεστε με άτομα που το 2008 ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και δεν θέλησαν να συμβάλλουν σε ευρύτερη αναθεώρηση και αποχώρησαν; 

Πόσο ηλίθιους μας περνάτε πια...

Οι πολίτες, πριν την αναθεώρηση θέλουν να δουν την τιμωρία σας, όχι απαραίτητα τη δική σας... "εάν δεν φταίτε", έστω όσων συνεργάστηκαν για να έρθει αυτή η κατάσταση στο απροχώρητο. 
Όσο υπάρχει ασυλία και ατιμωρησία, όχι μόνο κάθε λέξη σας ακόμη και κάθε σκέψη σας θα ρίχνει λάδι στη φωτιά...

Διότι οι πολίτες θα έρθει η ώρα που θα κάνουν την αυτοκριτική τους, θα αντιληφθούν το αδιέξοδο(οικονομικό -πολιτικό) της χώρας και την αναθεώρηση θα την πάρουν στα χέρια τους, αφού πριν από αυτό θα κάνουν χρήση.... μερικών άρθρων του Συντάγματος.

Δεν θα απεμπολήσουμε τη θρησκευτική μας και εθνικής μας συνείδηση, ασχέτως το πόσο πιστοί χριστιανοί είμαστε ή το πόσο πατριώτες νιώθουμε,ότι και να είμαστε ακόμη και άθεοι,  αυτές είναι δυο αξίες που δεν έχουμε κανένας το δικαίωμα να επέμβουμε, να τις αλλοιώσουμε, πόσο μάλλον να τις αφαιρέσουμε από το μέλλον της νέας γενιάς, διότι είναι η κληρονομιά σε όλους μας...όλων όσων έχυσαν το αίμα τους για αυτές.

Μπροστά στους τριγμούς των κοκάλων όλων αυτών που θυσιάστηκαν για τη χώρα θα βρεθείτε μόνοι, φοβισμένοι και ανήμποροι…αν δεν αλλάξετε σκεπτικό.

Αν δεν αλλάξετε σκεπτικό και επιμείνετε στις αντισυνταγματικές σας αλλαγές και προθέσεις, φιλικά σας προτείνω να αναθεωρήσετε δυο πράγματα..... αν θέλετε τουλάχιστον να είστε ειλικρινής απέναντι στη κοινωνία.

Πρώτον, θα διαχωρίσετε το σταυρό από την Ελληνική σημαία(θυμάστε κάτι διαφημίσεις προϊόντων δίχως το σταυρό;) αφού οι 9 λωρίδες και ο σταυρός είναι η πατρίδα και η πίστη μας, στη σημαία μας αποτυπώνονται τα δύο συστατικά του Έθνους μας, ο συμβολισμός ενός κράτους, ενός κόμματος, ενός προϊόντος είναι πολύ σημαντικός...είναι όπως εσείς έχετε για σύμβολο σας το ΑRIEL που αφαιρεί τους λεκέδες με την πρώτη πλύση...ο κάθε ένας έχει τα σύμβολά του και ότι αυτά εκπροσωπούν.


Εφόσον περάσετε με πλειοψηφία 180 βουλευτών το διαχωρισμό σημαίας και σταυρού και εφόσον εφαρμόσετε το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, σας προτείνω και κάτι πιο καινοτόμο που θα αποστομώσετε με την εκκεντρικότητα της πρότασης ακόμη και τα αφεντικά σας στις Βρυξέλλες….

Η πρόταση είναι να διαχωρίσετε τη ψυχή του ανθρώπου από το σώμα…να αναθεωρήσετε τη σχέση που έχει το ένα με το άλλο, διότι ο διαχωρισμός εκκλησίας-πολιτείας αυτό ακριβώς σημαίνει.

Την αποκοπή του έθνους, δηλαδή του σώματος ενός κράτους από την πνευματική του ύπαρξη...την πνευματική του ιστορία και την εξέλιξη….οι πνευματικές βάσεις που διαχρονικά στήριξαν τον Έλληνα στις δύσκολες στιγμές που είχε να αντιμετωπίσει κάθε τόσο απέναντι σε "συμμάχους" και "γείτονες" και κράτησαν τη χώρα όρθια μετά από 368(+179 μέχρι σήμερα, σύνολο 547 περίπου) χρόνια σκλαβιάς. 

Το ότι και τα δύο αυτά συστατικά το διάστημα αυτό περνάνε κρίση, σημαίνει ότι η κρίση στη χώρα μας δεν είναι οικονομική, μεταλλάχθηκε σε οικονομική, ήταν προ πολλού και παραμένει κρίση αξιών, όποτε κοιτάς πως θα αναστηλώσεις-αναμορφώσεις-ανακαινίσεις αυτούς τους δύο πυλώνες και όχι να συλλογίζεσαι πως να πετάξεις τον έναν και θα καμουφλάρεις τον άλλον...διότι οικοδόμημα που αφαιρείς έστω και μια κολόνα στον πέρασμα του χρόνου, είναι καταδικασμένο να πέσει.

Η "πνευματική" πολιτική ασκείται από την εκκλησία και η "υλική" πολιτική ασκείται από την πολιτεία, έτσι έχεις το περίφημο "νους υγιής εν σώματι υγιεί" στην γενικότητα του.
Ανεπίσημα, αυτά τα δύο υπουργεία έχουν διαβρωθεί και αποκοπή από την κοινωνία πριν τα διαχωρίσετε μέσα από το Σύνταγμα. 

Και τα αποτελέσματα της αποκοπής της κοινωνίας και από τα δύο τα βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα στην ελαττωματική και επικίνδυνη λειτουργία της κοινωνίας.
Αν προχωρήσετε αυτή τη μεσαιωνική διάταξη, είμαι σχεδόν βέβαιος θα εισπράξετε πολλά……..μπράβο από τα αφεντικά σας και ίσως να βρεθείτε και στο τιμόνι της εξουσίας.

Και σίγουρα όπως λέτε, θα βρεθούν οι τολμηροί που θα στηρίξουν το εγχείρημα σας...οπότε να μην σας απασχολεί καθόλου που για άλλους αυτοί οι τολμηροί, αποκαλούνται Προδότες.
Όσο για τη χρήση του 11..απλά να θυμηθούμε ότι το υπάρχων σύνταγμα τέθηκε σε ισχύ στις 11 Ιουλίου 1975

Αναθεωρήθηκε 11 χρόνια μετά, το 1986.

Μετά από 26 χρόνια, το 2001 αναθεωρείται πάλι

Και 3η φορά και τελευταία αναθεωρείται το 2008, 33 χρόνια μετά.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μέσα σε παράταση(εφόσον τρέξει και πάρουμε αναβολή μέσα στο χρόνο) επιλεχθεί το έτος 2019 για την 4η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Εάν σε όλο αυτό το διάστημα, μέσα στο έτος αυτό υπάρξει κάποιο πυρηνικό ατύχημα.

Εάν τέτοια 11άρια και οι αποφάσεις μέσα από αυτά επηρεάζουν τις πλάκες, τις ζαλίζουν και η μία πέφτει πάνω στην άλλη.

Θα μου πεις τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους

Καμία…μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο.


Rick.
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours