Πιο κοντά φέρνει τους Ευρωπαίους η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην Ρώσου κατασκόπου σε βρετανικό έδαφος. Η μία μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Βρετανία και εκφράζονται κατά της Μόσχας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να ανακοινώσει μέτρα κατά της Ρωσίας τις προσεχείς ημέρες.

Ο Μακρόν μίλησε με την Τερέζα Μέι στο τηλέφωνο για τις εξελίξεις στην έρευνα.

Ο Πρόεδρος Μακρόν είπε στην Βρετανή Πρωθυπουργό ότι η Γαλλία συμμερίζεται πλήρως την εκτίμηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση, πέρα από το ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για την επίθεση. Και για ακόμη μια φορά εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του προς το Ηνωμένο Βασίλειο ως στενό και ισχυρό σύμμαχο.

Και οι δύο επανέλαβαν ότι καταδικάζουν τη χρήση όλων των χημικών όπλων και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά στον τομέα αυτό.

Από το Παρίσι όπου βρέθηκε κατά την πρώτη επίσκεψή του ο Γερμανός νέος υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι το Βερολίνο στηρίζει τη Βρετανία.

«Αυτό που συνέβη είναι ένα έγκλημα, δεν είναι αποδεκτό, πρέπει να εξηγηθεί. Και αναμένουμε ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει ενεργά σε αυτό, δίνοντας εξηγήσεις στους συναδέλφους μας στη Μεγάλη Βρετανία. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι συνεργασίας. Δεν είναι αποδεκτό, μπορούμε να κατανοήσουμε απολύτως γιατί οι βρετανικές Αρχές αντέδρασαν κατ' αυτόν τον τρόπο», είπε.

Ενώ η Ευρώπη ενώνεται ενάντια στη Ρωσία, αναλυτές υποστηρίζουν ότι η δημοτικότητα του Πούτιν μπορεί να ενισχυθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής. Αν εκλεγεί, ο Πούτιν θα γίνει ο αρχαιότερος κυβερνήτης του έθνους μετά τον Ιωσήφ Στάλιν.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours