Πρώτα ήρθε η ανακοίνωση του Γαλλικού προξενείου προς τους Γάλλους υπηκόους και πριν μερικές μέρες βγήκε μια ακόμα ανακοίνωση που αυτή την φορά θορύβησε αρκετούς Έλληνες και πρόκειται για τα υποτιθέμενα μέτρα πολιτικής προστασίας τα οποία ενημερώνουν τους πολίτες για τους υπάρχοντες χώρους καταφυγής πληθυσμού στους Δήμους Χανίων, Καλαμάτας, Σερρών, Θήρας.

Γιατί άραγε υπάρχει αυτή η απρόβλεπτη ανακοίνωση; Ειδικά αυτή την εποχή που το κλίμα στην Μεσόγειο μυρίζει πολύ έντονα μπαρούτι;

Η προφανής απάντηση είναι γιατί μετά τα επεισόδια τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν και θερμά στα Ίμια, στην Κυπριακή ΑΟΖ και μετά τις ανοικτές απειλές του Ερντογάν προς Ανατολή και Δύση με χαρακτηριστική αυτή που λέει απειλεί ότι αν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να κτίζουν βάσεις στην Συρία αυτό μπορεί να αποτελέσει το φιτίλι για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η πολιτική προστασία στην χώρα προσπαθεί να προφυλάξει τους πολίτες από μια ενδεχόμενη πολεμική απειλή.

Δεδομένου και του ότι η Ελληνική πλευρά ήδη έχει πει ότι δεν έχει περιθώρια πλέον να κάνει πίσω σε οποιαδήποτε πρόκληση αυτό μπορεί να αυξήσει ανησυχητικά την ανασφάλεια του κόσμου.

Πλέον ακούγονται ανοικτά σενάρια που προβλέπουν μια ολιγοήμερη αναμέτρηση με την γείτονα χώρα στην οποία μπορεί να έχουμε το απόλυτο προβάδισμα και για την ελπίδα της παρέμβασης των ξένων δυνάμεων που θα έρθουν να εξισορροπήσουν την κατάσταση.

Το θάρρος που δείχνει η Ελληνική κυβέρνηση σε μια ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση όταν λέει ότι θα απαντήσει σκληρά στην Τουρκία, ενώ παράλληλα στο θέμα των δυο στρατιωτικών που κρατούνται από τους Τούρκους δείχνει την αντιστρόφως ανάλογη ολιγωρία, δυστυχώς δημιουργεί πολύ ανησυχητικά ερωτήματα.

Αν σκεφτεί κανείς ότι πριν το δημοψήφισμα άρχισαν οι έμμεσες απειλές στον Ελληνικό λαό με τα κάπιταλ κοντρόλς, προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει, μια τρομοκρατία άνευ προηγουμένου για να αντιστρέψουν την γνώμη του κόσμου για να γίνει το όχι, ναι, η σημερινή κατάσταση θα μπορούσε να θυμίσει κάτι ανάλογο το οποίο γίνεται για να αντιστρέψει την κοινή γνώμη ή να την πιέσει να αποδεχθεί μια διπλωματική λύση η οποία δεν θα συμφέρει την Ελλάδα.

Άλλωστε και στο θέμα του δημοψηφίσματος παρά τις πιέσεις, ο Ελληνικός λαός ψήφισε όχι και παρόλα αυτά καινούργιο υπεγράφη.

Μπορεί να μην είναι καθόλου απίθανο λοιπόν στην σημερινή κρίση η οποία έχει σχέση με τα εθνικά θέματα, ο κόσμος να πιέζεται για να αποδεχθεί πιο εύκολα μια συμβιβαστική λύση πιθανής παραχώρησης αντί ενός πολέμου και για αυτόν τον λόγο αρχίζουν να φαίνονται αυτά περίεργα σημάδια ανησυχίας.

Ίσως αυτό θα ήταν το πιο ποταπό σενάριο που θα μπορούσε να υπάρξει και το εκφράζω με κάθε επιφύλαξη.


http://mesogios.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours