Ημέρα και νύχτα η ένταση συνεχίζεται με ομάδες αναρχικών να… ξεπηδούν από παντού και να προκαλούν καταστροφές ή να επιτίθενται κατά αστυνομικών. Το νέο επεισόδιο σημειώθηκε στις 10:10 στην Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ.

Μια ομάδα ατόμων βγήκε από τον χώρο της σχολής και άρχισε να προκαλεί ζημιές σε εμπορικά καταστήματα αλλά και σε ένα υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Που βρίσκεται κοντά.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση με βόμβες εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κάποιοι και πάλι εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο, έκαναν ορμητήριο την ΑΣΟΕΕ.

Οι νεαροί με πέτρες, καδρόνια και λοστούς άρχισαν να προκαλούν καταστροφές στα κοντινά καταστήματα και στα ΕΛ.ΤΑ.


Οι καταστηματάρχες ενημέρωσαν άμεσα την αστυνομία ωστόσο μέσα σε μερικά λεπτά οι άγνωστοι είχαν καταφέρει να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές.
Από την άλλη, τον χειρότερο φόβο που μπορεί να έχει κανείς, δηλαδή την ύπαρξη νεκρού, είτε πολίτη, είτε αστυνομικού εξέφρασε ο γ.γ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μαυροειδάκος αναφέρθηκε στην κριτική που άσκησε χθες ο κ. Τόσκας στην ΕΛΑΣ. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα την πληρώσει ο αστυφύλακας. Ο χαμηλόβαθμος. Η Πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει το έργο μας. Είναι κρίμα γιατί ο υπουργός χάνει την ψυχραιμία του», είπε.

Πρόσθεσε ότι «σε λίγο θα αποτελεί είδηση να μην υπάρχει επίθεση σε διμοιρία. Εμείς θα λέμε την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου, να μην έχουμε νεκρό συνάδελφο ή πολίτη. Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί».

Ο κ. Μαυροειδάκος μίλησε για πολιτική ανοχή στους «μπαχαλάκηδες» και επανέλαβε ότι ήταν λάθος η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και η ακινησία της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Πως να αντιμετωπιστούν οι μπαχαλάκηδες όταν καταργείς την Ομάδα Δέλτα και όταν η ομάδα ΔΙΑΣ παραμένει σταθερή. Όταν βλέπετε να προσάγονται Ρουβίκωνες και μετά να ψέγονται συνάδελφοι που τους προσήγαγαν. Όταν δεν σχηματίζεται καμία δικογραφία εις βάρος τους».

newsit.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours