Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ

πρότεινε σήμερα την δημιουργία ενός «ταμείου για δύσκολους καιρούς» για την ευρωζώνη προκειμένου να λειτουργεί δήθεν ως «μαξιλάρι» για τα κράτη-μέλη της νομισματικής ένωσης σε… μελλοντικές οικονομικές δυσκολίες.

Συγκεκριμένα, προκειμένου η ευρωζώνη να προετοιμαστεί για την επόμενη οικονομική ύφεση, κάλεσε τα μέλη της να αναπτύξουν μια εκσυγχρονισμένη ένωση κεφαλαιαγορών, μια βελτιωμένη τραπεζική ένωση και να κινηθούν προς μια μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση, ξεκινώντας με μια κεντρική δημοσιονομική ικανότητα.

Με άλλα λόγια να προχωρήσει η συγχώνευση των Τραπεζών, ώστε στο τέλος να υπάρχει ένα κέντρο διαχείρισης στην Ευρώπη μέσω δημοσιονομικής ενοποίησης.

Σύμφωνα με την πρόταση της Λαγκάρντ για ένα τέτοιο ταμείο, οι χώρες της ευρωζώνης θα συνεισφέρουν κάθε χρόνο για να δημιουργηθούν περιουσιακά στοιχεία σε καλές εποχές.

Στην συνέχεια, θα λαμβάνουν χρήματα κατά τη διάρκεια της ύφεσης, η οποία προκαλείται από τα ίδια κέντρα εξουσίας

Δηλαδή θα πληρώνουμε ακόμα περισσότερους φόρους, προκειμένου αργότερα να μας ταΐζουν από τα δικά μας και φυσικά να είμαστε πλήρως εξαρτημένοι, όταν η οικονομία θα καταρρεύσει, κάτι που σημάνει την απαρχή σημαντικών, για τον πλανήτη, γεγονότων
.EL.GR
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours