Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν υποσχέθηκε να ανακοινώσει μέτρα κατά της Ρωσίας σχετικά με τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου της Ρωσίας Σεργκέι Σπρίπαλ. 

Όπως δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους "Όλα μας οδηγούν να πιστέψουμε ότι την πραγματικότητα για το συμβάν ευθύνεται η Ρωσία" και συνέχισε λέγοντας ότι "Η Γαλλία καταδικάζει αυτή την απαράδεκτη επίθεση στο έδαφος του συμμάχου μας και θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στη Τερέζα Μέι".

Νωρίτερα σήμερα, μετά από επικοινωνία του Μακρόν με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, εκδόθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου η εξής ανακοίνωση:

«Από την αρχή της εβδομάδας, το Ηνωμένο Βασίλειο ενημερώνει τη Γαλλία για τα στοιχεία που συγκεντρώνονται από τους Βρετανούς ερευνητές και για τα στοιχεία για την ευθύνη της Ρωσίας στην επίθεση», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Μακρόν και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

«Η Γαλλία συμμερίζεται τη διαπίστωση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση και επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη της με τον σύμμαχό της».

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours